Εύκολη μους γιαουρτιού με φρούτα και κρουασάν

Τα ροδάκινα και τα νεκταρίνια Βελβεντού είναι ξακουστά σε όλο τον κόσμο! Απολαύστε τα καραμελωμένα, μαζί με μια δροσερή, εύκολη μους γιαουρτιού και τραγανά μπισκοτένια κρουασάν!

Δύσκολη
0:20

8

10 λεπτά

10 λεπτά

εύκολη μους γιαουρτιού με καραμελωμένα φρούτα και μπισκοτένια κρουασάν

Υλικά

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΚΟΛΗ ΜΟΥΣ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ

ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΕΝΙΑ ΚΡΟΥΑΣΑΝ

ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΑ ΦΡΟΥΤΑ

Υλικά

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΚΟΛΗ ΜΟΥΣ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ

ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΕΝΙΑ ΚΡΟΥΑΣΑΝ

ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΑ ΦΡΟΥΤΑ

Εκτέλεση

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΚΟΛΗ ΜΟΥΣ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ

  1. Για να φτιάξουμε την εύκολη μους γιαουρτιού, χτυπάμε την κρύα κρέμα με μίξερ χειρός, μέχρι να αποκτήσει παχύρρευστη υφή.
  2. Προσθέτουμε την άχνη, την οποία μπορούμε να αυξομειώσουμε, ανάλογα με την προτίμησή μας.
  3. Ρίχνουμε την κρέμα στο γιαούρτι και αναδιπλώνουμε το μείγμα απαλά, με μαρίζ.
  4. Αφήνουμε τη μους στο ψυγείο να παγώσει.

ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΕΝΙΑ ΚΡΟΥΑΣΑΝ

  1. Κόβουμε τα ψημένα κρουασάν σε λεπτές φέτες.
  2. Τα βάζουμε σε μπολ, τα περιχύνουμε με το βούτυρο και ανακατεύουμε.
  3. Τα πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και τα αραδιάζουμε σε λαμαρίνα, στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
  4. Τα ψήνουμε για 10′ περίπου, μέχρι να καραμελώσουν.
  5. Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά.

ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΦΡΟΥΤΑ

  1. Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε βαθύ τηγάνι.
  2. Πλένουμε, σκουπίζουμε και κόβουμε τα φρούτα σε φέτες, με τη φλούδα τους.
  3. Τα σοτάρουμε στο βούτυρο μέχρι να ροδίσουν.
  4. Τα πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και τα αφήνουμε να λιώσουν και να γίνουν σιρόπι.
  5. Προσθέτουμε το κρασί ή το λικέρ και αφήνουμε το σιρόπι να δέσει ελαφρά, για λίγα λεπτά.
  6. Παγώνουμε τα καραμελωμένα φρούτα.

ΣΤΗΣΙΜΟ ΓΛΥΚΟΥ

  1. Σε μεγάλο γυάλινο μπολ, βάζουμε σε στρώσεις μους γιαούρτι, μπισκοτένια κρουασάν και καραμελωμένα κρύα φρούτα, μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.
  2. Σερβίρουμε αμέσως, πιάνοντας με κουτάλα, μέχρι κάτω, όλες τις στρώσεις.
  3. Θέλετε περισσότερες συνταγές για εύκολα και φανταστικά γλυκά με γιαούρτι; Σας τις έχω εδώ!
Απόρρητο