Μπακαλιάρος τηγανητός με κουρκούτι  σχεδόν αέρινος. Μπακαλιάρο με κουρκούτι που πρέπει να την δοκιμάσετε όλοι!

Μπακαλιάρος τηγανητός με κουρκούτι  σχεδόν αέρινος. Μπακαλιάρο με κουρκούτι που πρέπει να την δοκιμάσετε όλοι!

  • προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 15 λεπτά
2502
  • 2 τεμάχιο/ια παστός
  • Λιγο ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
  • Λίγο αλεύρι για το πανάρισμα
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Έχουμε φροντίσει 2 με 3 ήμερες πριν να τον  ξαλμυρίζουμε σωστά  όπως σας δίνω στα μυστικά παρακάτω και αφού έχεις ετοιμάσει το κουρκούτι σύμφωνα με τις συμβολές μου.

    Κόβουμε τα ξαρμυρισμένα  κομμάτια (μερίδες) και τα ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί να τραβήξει κάθε ίχνος υγρασίας.

    Βάζουμε αλεύρι για πανάρισμα σε ένα μικρό ταψί.

    Πρώτα πρέπει να πανάρουμε τα κομμάτια του σε αλεύρι..

    Βάζουμε τα στεγνά κομμάτια  μέσα στο αλεύρι και αλευρώνουμε πολύ καλά κάθε κομμάτι.

    Το αλεύρι θα τραβήξει τυχόν υγρασία που έχει μείνει  και ταυτόχρονα θα σταθεροποιήσει το κουρκούτι.

    Ωστόσο ζεσταίνουμε μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ρίχνουμε ηλιέλαιο.

    Το ηλιέλαιο πρέπει να καλύπτει το κάθε κομμάτι μέχρι τη μέση του.

    Τινάζουμε ένα ένα τα κομμάτια να φύγει το περιττό αλεύρι.

    Ανακατεύουμε το κουρκούτι που έχουμε ετοιμάσει στο μπολ.

    Βουτάμε ένα ένα αλευρωμένο κομμάτι  μέσα.

    Το κρατάμε για λίγο πάνω από το μπολ, για να στραγγίσει το περιττό.

    Έτσι θα γίνει πολύ τραγανό και δεν θα τραβήξει λάδια.

    Βάζουμε τα κομμάτια και τηγανίζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

    Αφήνουμε να ροδίσει για 2 με 3 λεπτά και γυρίζουμε το φιλέτο και από την άλλη για 2 με 3 λεπτά μέχρι να ροδίσει ολόγυρα.

    Κάνει κρούστα ολόγυρα και ροδίζει προστατεύοντας τον.

    Βγάζουμε τα τηγανισμένα κομμάτια  σε πιάτο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί για να στραγγίσει το περιττό λάδι.

    Μυστικά

    Για να κόβεται σε ωραία κομμάτια χωρίς να διαλύεται, αφού τον στεγνώσετε καλά, αφήστε τον στο ψυγείο να παγώσει αν έχετε το χρόνο.

    Αφού τον κόψεις σε κομμάτια που θέλεις τον στεγνώνεις καλά.

    Κάθε κομμάτι πρέπει να είναι τελείως στεγνό.

    Βουτάμε ένα ένα αλευρωμένο κομμάτι μέσα στο κουρκούτι.

    Να θυμάσαι ότι το κουρκούτι να είναι παγωμένο και ανακατεύεις κάθε φορά πριν βουτήξεις.

    Τηγανίζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτά προσθέτοντας ένα ένα τα κομμάτια.

    Όταν βάζουμε πολλά κομμάτια μαζί, πέφτει η θερμοκρασία του και δεν θα γίνει τραγανό.

    Έτσι αντί να κάνει κρούστα, σιγοβράζει στο λάδι μαλακώνει το κουρκούτι και τραβάει λάδι στο εσωτερικό του.

    3 λεπτά από κάθε πλευρά είναι αρκετό μέχρι να ροδίσει.

    Τα βγάζουμε σε πιάτο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί.

    Βίντεο

    Οδηγός Μαγειρικής

    Μυστικά για: φαγητα με θαλασσινα
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται