Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΠΛΑΚΙ
Εξοπλισμός
Ταψί
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΠΛΑΚΙ
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Προσθέτουμε λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι σε κάθε κομμάτι ψαριού και τα διατηρούμε σκεπασμένο στο ψυγείο μέχρι να τα χρησιμοποιήσουμε.
ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ
- Διαλέγουμε ώριμες και σφιχτές ντομάτες. Τις κόβουμε σε καρέ.
- Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα κόβουμε στη μέση.
- Έπειτα κόβουμε σε λεπτές φέτες τις πατάτες.
- Κόβουμε τα σκόρδα σε λεπτές φέτες και ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό.
ΣΤΟ ΤΑΨΙ
- Βάζουμε τις ντομάτες τις πατάτες τα κρεμμύδια το σκόρδο και τον μαϊντανό.
- Προσθέτουμε αλάτι πιπέρι και το ελαιόλαδο.
- Κρατάμε 1 κουταλιά ελαιόλαδο για τέλος.
- Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και ψήνουμε την σάλτσα στους 200 ºC στον αέρα για περίπου 20’ – 25´ μέχρι να πέσει ο όγκος τους.
- Τότε βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο.
- Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο τον μπακαλιάρο.
- Τον βάζουμε μέσα στο ταψί πιέζοντας τον να μπει μέσα στην σάλτσα.
- Ελέγχουμε το αλάτι και το πιπέρι.
- Ραντίζουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
- Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 12-13’ μέχρι να μελώσει η σάλτσα.
- Πασπαλίζουμε με λίγο μαϊντανό στο σερβίρισμα.