Μπακαλιάρος πλακί

Μπακαλιάρος πλακί στο φουρνο απο την Αργυρω με πατατες κρεμμυδια

Δύσκολη
0:40

3

10 λεπτά

30 λεπτά

Μπακαλιάρος πλακί στο φουρνο απο την Αργυρω

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΠΛΑΚΙ

Εξοπλισμός

Ταψί

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΠΛΑΚΙ

Εκτέλεση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Προσθέτουμε λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι σε κάθε κομμάτι ψαριού και τα διατηρούμε σκεπασμένο στο ψυγείο μέχρι να τα χρησιμοποιήσουμε.

ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

  1. Διαλέγουμε ώριμες και σφιχτές ντομάτες. Τις κόβουμε σε καρέ.
  2. Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα κόβουμε στη μέση.
  3. Έπειτα κόβουμε σε λεπτές φέτες τις πατάτες.
  4. Κόβουμε τα σκόρδα σε λεπτές φέτες και ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό.

ΣΤΟ ΤΑΨΙ

  1. Βάζουμε τις ντομάτες τις πατάτες τα κρεμμύδια το σκόρδο και τον μαϊντανό.
  2. Προσθέτουμε αλάτι πιπέρι και το ελαιόλαδο.
  3. Κρατάμε 1 κουταλιά ελαιόλαδο για τέλος.
  4. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και ψήνουμε την σάλτσα στους 200 ºC στον αέρα για περίπου 20’ – 25´ μέχρι να πέσει ο όγκος τους.
  5. Τότε βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο.
  6. Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο τον μπακαλιάρο.
  7. Τον βάζουμε μέσα στο ταψί πιέζοντας τον να μπει μέσα στην σάλτσα.
  8. Ελέγχουμε το αλάτι και το πιπέρι.
  9. Ραντίζουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
  10. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 12-13’ μέχρι να μελώσει η σάλτσα.
  11. Πασπαλίζουμε με λίγο μαϊντανό στο σερβίρισμα.

μπακαλιάρος πλακί απο την Αργυρω

Απόρρητο