"
  • προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 45 λεπτά
Βαθμολογήστε
  • 350 γρ. ψιλοκομμένη κουβερτούρα
  • 150 γρ. βούτυρο γάλακτος λιωμένο
  • 350 γρ. καρυδόψιχα ψιλοκομμένη
  • 1 κ.σ. κανέλα
  • 2 κ.σ. κονιάκ
  • 4 κ.σ. σταφίδα
  • 5 κ.σ. μαύρη ζάχαρη
  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 1 μεγάλο μήλο τριμμένο ή ψιλοκομμένο
  • 4 δαμάσκηνα
  • 12 μελομακάρονα θρυμματισμένα
  • Για το σερβίρισμα
  • Ζάχαρη άχνη ή μέλι ζεστό
  • Κανέλα

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Mπακλαβάς ρολό σοκολάτας

    Ο μπακλαβάς ρολό με σοκολάτα,

    είναι ένα φανταστικό γλυκό για κάθε περίσταση με ξεχωριστή γεύση. Ο εύκολος μπακλαβάς ρολό με σοκολάτα από την Αργυρώ πρέπει να είναι σωστά σιροπιασμένος για να είναι επιτυχημένος. Μπορείτε να τον κάνετε σε ρολάκια για να είναι έτοιμες μπουκίτσες αλλά και σε ρολό είναι πραγματική απόλαυση. Για τη συνταγή για ρολό μπακλαβά με φρούτα και καρύδια, θα ξεκινήσουμε με την γέμιση.

    Για τη γέμιση

    • Αλέθουμε στο μπλέντερ τα δαμάσκηνα και τις σταφίδες με το κονιάκ να γίνουν πάστα.
    • Βάζουμε σε μπολ την μισή ποσότητα των μελομακάρονων και τα τριμματίζουμε, τη μισή καρυδόψιχα, τη μισή ζάχαρη, τη μισή κανέλα, το μήλο, τη σοκολάτα και την πάστα αποξηραμένων φρούτων και ανακατεύουμε καλά.
    • Αφήνουμε στη άκρη.
    • Ανοίγουμε το φύλλο κρούστας από την συσκευασία.
    • Βουτυρώνουμε ραντίζοντας 1-1 φύλλο και κάνουμε στρώσεις ενδιάμεσα με την υπόλοιπη καρυδόψιχα, ζάχαρη, κανέλα και τα τρίμματα.
    • Αφού φτιάξουμε και τα έξι φύλλα σε στρώσεις απλώνουμε στην επιφάνεια τη μισή γέμιση, αφήνοντας περιμετρικά 2 εκ. κενό.
    • Ο μπακλαβάς με σοκολάτα τυλίγεται σε ρολό σφραγίζοντας τα πλαϊνά.
    • Όμοια φτιάχνουμε και το άλλο ρολό μπακλαβά.
    • Ακουμπάμε τα ρολά με την ένωση προς τα κάτω σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και χαράζουμε ελαφρά την επιφάνεια σε χοντρές φέτες.
    • Αλείφουμε ολόγυρα με το υπόλοιπο βούτυρο.
    • Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 160ºC στον αέρα για περίπου 45 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν καλά τα ρολά.
    • Μόλις τα βγάλουμε καυτά από το φούρνο περιχύνουμε το ένα ρολό με ζεστό μελί ώστε να ρουφήξει και να μελώσει και αφήνουμε το άλλο ρολό να κρυώσει.
    • Έπειτα αχνίζουμε με ζάχαρη αχνή και κανέλα.
    • Αφήνουμε το ρολό μπακλαβά με φρούτα να κρυώσει ώστε να σταθεροποιηθεί η γέμιση και κόβουμε σε χοντρές φέτες, αλλιώς διαλύονται.

    Ο εύκολος μπακλαβάς ρολό με σοκολάτα από την Αργυρώ είναι συγκλονιστικός αλλά δείτε και την παραδοσιακή συνταγή παρακάτω

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×