Mπακλαβάς ρολό σοκολάτας
Αλέθουμε στο μπλέντερ τα δαμάσκηνα και τις σταφίδες με το κονιάκ να γίνουν πάστα.
Βάζουμε σε μπολ την μισή ποσότητα των μελομακάρονων και τα τριμματίζουμε, τη μισή καρυδόψιχα, τη μισή ζάχαρη, τη μισή κανέλα, το μήλο, τη σοκολάτα και την πάστα αποξηραμένων φρούτων και ανακατεύουμε καλά.
Αφήνουμε στη άκρη.
Ανοίγουμε το φύλλο κρούστας από την συσκευασία.
Βουτυρώνουμε ραντίζοντας 1-1 φύλλο και κάνουμε στρώσεις ενδιάμεσα με την υπόλοιπη καρυδόψιχα, ζάχαρη, κανέλα και τα τρίμματα.
Αφού φτιάξουμε και τα έξι φύλλα σε στρώσεις απλώνουμε στην επιφάνεια τη μισή γέμιση, αφήνοντας περιμετρικά 2 εκ. κενό.
Ο μπακλαβάς με σοκολάτα τυλίγεται σε ρολό σφραγίζοντας τα πλαϊνά.
Όμοια φτιάχνουμε και το άλλο ρολό μπακλαβά.
Ακουμπάμε τα ρολά με την ένωση προς τα κάτω σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και χαράζουμε ελαφρά την επιφάνεια σε χοντρές φέτες.
Αλείφουμε ολόγυρα με το υπόλοιπο βούτυρο.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 160ºC στον αέρα για περίπου 45 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν καλά τα ρολά.
Μόλις τα βγάλουμε καυτά από το φούρνο περιχύνουμε το ένα ρολό με ζεστό μελί ώστε να ρουφήξει και να μελώσει και αφήνουμε το άλλο ρολό να κρυώσει.
Έπειτα αχνίζουμε με ζάχαρη αχνή και κανέλα.
Αφήνουμε το ρολό μπακλαβά με φρούτα να κρυώσει ώστε να σταθεροποιηθεί η γέμιση και κόβουμε σε χοντρές φέτες, αλλιώς διαλύονται.