Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Ταψί
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
Video
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Αλέθουμε πρώτα τους ξηρούς καρπούς στο μπλέντερ με τη ζάχαρη, για να γίνουν πούδρα.
- Λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη.
ΤΑ ΦΥΛΛΑ ΣΤΟ ΤΑΨΙ
- Χρησιμοποιούμε ένα ταψί 35x27x5 εκ.
- Αλείφουμε με το μαλακό βούτυρο πολύ καλά.
- Θα κάνουμε μια στρώση με τα μισά φύλλα.
- Απλώνουμε το ένα πακέτο, στρώνοντας το ένα πάνω στο άλλο.
- Ραντίζουμε πεταχτά με το λιωμένο βούτυρο ανάμεσα τους.
- Πασπαλίζουμε σε μια στρώση τους αλεσμένους ξηρούς καρπούς.
- Στρώνουμε τα υπόλοιπα, ένα-ένα, ραντίζοντάς τα πεταχτά με λίγο λιωμένο βούτυρο.
- Ακόμα και αν μας σπάσουν κάποια, τα χρησιμοποιούμε κανονικά σε στρώση.
- Με κοφτερό μαχαίρι αφαιρούμε τις άκρες που εξέχουν.
- Το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει λίγο.
- Έτσι θα κοπεί ευκολότερα σε κομμάτια.
- Χαράζουμε με προσοχή με ένα κοφτερό μαχαίρι μικρά κομμάτια σε ρόμβους και περιχύνουμε την επιφάνεια με το λιωμένο χλιαρό βούτυρο.
- Το ανακινούμε ώστε να πάει παντού το βούτυρο.
- Ραντίζουμε την επιφάνεια με λίγο νερό για να μην ανασηκώνονται οι γωνίες στο ψήσιμο.
ΨΗΣΙΜΟ - XΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150°C στις αντιστάσεις.
- Τοποθετούμε το ταψί στην τελευταία κάτω σχάρα και ψήνουμε για περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά.
- Για να σιγουρευτώ ότι ψήθηκε καλά, ανασηκώνω τις γωνίες με τη λάμα του μαχαιριού.
- Πρέπει να έχει ροδίσει μέχρι κάτω και όλες τις στρώσεις πάνω και κάτω να έχουν χρυσορόδινο χρώμα.
- Ετοιμάζουμε το [odigos text=”σιρόπι” post_id=”80673″] και σιροπιάζουμε.
ΜΑΘΕ ΑΚΟΜΗ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΜΟΥ:
- [recipe_grid recipe_ids=”50551,14154″]
Tips
- Αν δεν ψηθεί σωστά, θα υγροποιήσει το φύλλο και δεν θα μείνει τραγανό.