Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ
Εξοπλισμός
Κόσκινο
Μίξερ χειρός
Ταψί
Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160-170ºC στον αέρα.
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το baking powder και το αλάτι.
- Πλένουμε τα λεμόνια και αφού τα σκουπίσουμε παίρνουμε 1 κουταλάκι γλυκού ξύσμα και 2 κουταλιές σούπας χυμό λεμόνι.
- Με μίξερ χειρός χτυπάμε σε μπολ το βούτυρο, τη ζάχαρη (τα 110 γραμμ.) και την άχνη για λίγα λεπτά να γίνουν κρέμα.
- Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού, το χυμό και τη βανίλια και ή χαμηλώνουμε πολύ το μίξερ ή με σπάτουλα ανακατεύουμε τα στερεά υλικά στο μείγμα.
- Μοιράζουμε τη ζύμη σε δύο ίσα μέρη και την τυλίγουμε με μεμβράνη αφού της δώσουμε σχήμα ρολού.
- Παγώνουμε τη ζύμη στην κατάψυξη αν βιαζόμαστε ή στο ψυγείο αν έχουμε περισσότερο χρόνο.
- Αφού παγώσει καλά η ζύμη ώστε να κόβεται, αφαιρούμε τη μεμβράνη και με κοφτερό μαχαίρι κόβουμε φέτες πάχους 0,5 εκ.
- Στρώνουμε λαδόκολλα ή φύλλο σιλικόνης σε λαμαρίνες και αραδιάζουμε τα μπισκότα με αρκετή απόσταση μεταξύ τους γιατί απλώνουν. Τα πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη ζάχαρη (2κουταλιές σούπας).
- Ψήνουμε τα μπισκότα για περίπου 12΄-15΄ ωσότου οι άκρες ροδίσουν ελαφρά.
- Αφού τα βγάλουμε από το φούρνο, μετά από 5΄ με προσοχή τα μεταφέρουμε σε σχάρα να κρυώσουν καλά.
- Θέλετε περισσότερες εύκολες συνταγές για μπισκότα; Βρείτε τες όλες εδώ!
- Τα μπισκότα λεμονιού, ταιριάζουν τέλεια με την αυτή την κρέμα λεμονιού.