Μπισκότα λεμονιού

Εύκολα μπισκότα με λεμόνι που γίνονται πολύ γρήγορα και ταιριάζουν τέλεια με την κρέμα λεμονιού που σας προτείνω!

Δύσκολη
0:30

30

15 λεπτά

15 λεπτά

μπισκότα λεμονιού

Υλικά

ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ

Εξοπλισμός

Κόσκινο

Μίξερ χειρός

Ταψί

Υλικά

ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ

Εκτέλεση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160-170ºC στον αέρα.
  2. Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το baking powder και το αλάτι.
  3. Πλένουμε τα λεμόνια και αφού τα σκουπίσουμε παίρνουμε 1 κουταλάκι γλυκού ξύσμα και 2 κουταλιές σούπας χυμό λεμόνι.
  4. Με μίξερ χειρός χτυπάμε σε μπολ το βούτυρο, τη ζάχαρη (τα 110 γραμμ.) και την άχνη για λίγα λεπτά να γίνουν κρέμα.
  5. Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού, το χυμό και τη βανίλια και ή χαμηλώνουμε πολύ το μίξερ ή με σπάτουλα ανακατεύουμε τα στερεά υλικά στο μείγμα.
  6. Μοιράζουμε τη ζύμη σε δύο ίσα μέρη και την τυλίγουμε με μεμβράνη αφού της δώσουμε σχήμα ρολού.
  7. Παγώνουμε τη ζύμη στην κατάψυξη αν βιαζόμαστε ή στο ψυγείο αν έχουμε περισσότερο χρόνο.
  8. Αφού παγώσει καλά η ζύμη ώστε να κόβεται, αφαιρούμε τη μεμβράνη και με κοφτερό μαχαίρι κόβουμε φέτες πάχους 0,5 εκ.
  9. Στρώνουμε λαδόκολλα ή φύλλο σιλικόνης σε λαμαρίνες και αραδιάζουμε τα μπισκότα με αρκετή απόσταση μεταξύ τους γιατί απλώνουν. Τα πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη ζάχαρη (2κουταλιές σούπας).
  10. Ψήνουμε τα μπισκότα για περίπου 12΄-15΄ ωσότου οι άκρες ροδίσουν ελαφρά.
  11. Αφού τα βγάλουμε από το φούρνο, μετά από 5΄ με προσοχή τα μεταφέρουμε σε σχάρα να κρυώσουν καλά.
  12. Θέλετε περισσότερες εύκολες συνταγές για μπισκότα; Βρείτε τες όλες εδώ!
  13. Τα μπισκότα λεμονιού, ταιριάζουν τέλεια με την αυτή την κρέμα λεμονιού.
Απόρρητο