Υλικά
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
Εξοπλισμός
Ταψί
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
Εκτέλεση
- Βάζουμε σε κατσαρόλα το γάλα µε τη ζάχαρη να ζεσταθεί.
- Ρίχνουμε το αλάτι, τις βανίλιες και το σιμιγδάλι βροχηδόν και ανακατεύουμε µε σύρμα μέχρι να βράσει και να δέσει η κρέμα.
- Μόλις πήξει τη βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο.
- Ανακατεύουμε να λιώσει καλά.
- Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει και να σφίξει ελαφρά.
- Βουτυρώνουμε ένα ρηχό ταψί για πίτα 34 ή 36 εκ.
- Στρώνουμε ακτινωτά (να περισσεύει πολύ φύλλο έξω) 9 φύλλα ραντίζοντάς τα ενδιάμεσα µε λίγο λιωμένο βούτυρο.
- Αδειάζουμε την κρύα κρέμα σε λεπτή στρώση.
- Γυρίζουμε προς τα μέσα τα φύλλα που εξέχουν, πάνω στην κρέμα.
- Καλύπτουμε µε τα υπόλοιπα βουτυρώνοντάς τα καλά µε το πινέλο.
- Μπήγουμε τα περισσεύματα μέσα στο ταψί µε σπάτουλα.
- Ψήνουμε στους 200°C για 25΄-30΄, να ροδίσει καλά το φύλλο.
- Κόβουμε σε κομματάκια και πασπαλίζουμε µε κανελοζάχαρη.