Υλικά
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΒΑΝΙΛΙΑΣ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΒΑΝΙΛΙΑΣ
Εκτέλεση
- Βάζουμε το γάλα με τη ζάχαρη σε κατσαρόλα.
 - Σχίζουμε τη βανίλια, αφαιρούμε τον καρπό της και τον προσθέτουμε στο γάλα.
 - Βάζουμε σε μπολ τα αυγά, το σιμιγδάλι, τους κρόκους και το αλάτι, και τα χτυπάμε με σύρμα.
 - Παίρνουμε λίγο χλιαρό γάλα από την κατσαρόλα και χτυπώντας με το σύρμα, αραιώνουμε το μίγμα αυγών.
 - Όλο μαζί το ρίχνουμε στην κατσαρόλα κι ανακατεύουμε να πήξει η κρέμα.
 - Μόλις δέσει, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε.
 - Σε βουτυρωμένο πυρίμαχο σκεύος, στρώνουμε το ένα φύλλο και το αλείφουμε με τη πραλίνα.
 - Αδειάζουμε την κρέμα και μπήγουμε τα κομμάτια σοκολάτας εδώ κι εκεί, στην επιφάνεια της.
 - Βρέχουμε λίγο τις άκρες από τα φύλλα.
 - Καλύπτουμε με τη δεύτερο φύλλο και τσιμπάμε τις άκρες για να κολλήσουν μεταξύ τους.
 - Ελαφρά, τρυπάμε την επιφάνεια.
 - Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C, για 45′ περίπου, μέχρι να ροδίσει καλά πάνω και κάτω.
 - Την κόβουμε σε κομμάτια κι αχνίζουμε με κανελοζάχαρη.
 - Τη σερβίρουμε ζεστή και κριτσανιστή.
 
Tips
- Για τέλειο αποτέλεσμα, αναποδογυρίζουμε στα 30′, στο ταψι και συνεχίζουμε το ψήσιμο, μέχρι να ροδίσει καλά.
 









