• προετοιμασία 20 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
1246
  • 4 μελιτζάνες φλάσκες
  • 1/2 κιλό φέτα σκληρή
  • 2 αυγά
  • 100 γραμ. φρυγανιά τριμμένη
  • 100 γραμ. αλεύρι
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτελεση

    Πλένουμε πρώτα τις μελιτζάνες και αφαιρούμε το κοτσάνι.

    Τις κόβουμε (κατά μήκος) σε μακριές φέτες 0,5 εκ. και τις αφήνουμε σε μπολ με κρύο νερό να τις σκεπάζει για 10΄.

    Στη συνέχεια τις στύβουμε με τα χέρια και τις αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν.

    Τις τηγανίζουμε  σε ελαιόλαδο, ίσα να μαραθούν (ή τις ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς C για 10΄).

    Κόβουμε τη φέτα σε μπαστουνάκια.

    Την τυλίγουμε σε ρολο με κάθε  μία φέτα μελιτζάνας.

    Στη συνέχεια χτυπάμε τα 2 αυγά με αλατοπίπερο.

    Πανάρουμε ένα ένα ρολο στο αλεύρι, το βουτάμε στο χτυπημένο αυγό και τέλος στη φρυγανιά.

    Στη συνέχεια τα αφήνουμε στο ψυγείο αραδιασμένα σε λαδόκολλα για 30΄, να σταθεροποιηθεί το πανάρισμα.

    Τα τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο, 3΄ περίπου την κάθε πλευρά.

    Δοκιμάσετε και 

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται