Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΡΙΖΟΛΑΚΙΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΡΥΖΟΣΑΛΑΤΑ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Σχάρα
Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΡΙΖΟΛΑΚΙΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΡΥΖΟΣΑΛΑΤΑ
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε μπολ βάζουμε όλα τα υλικά, ελαιόλαδο, μυρωδικά, σκόρδο και πιπέρι και τα λιώνουμε.
- Αλείφουμε τις μπριζόλες με το μείγμα και αφήνουμε για 15′ να αρωματιστούν.
- Ψήνουμε στην σχάρα για περίπου 10′ ανάλογα το πάχος της μπριζόλας και πόσο καλά ψημένο θέλουμε το κρέας.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΡΥΖΟΣΑΛΑΤΑ
- Βράζουμε μπόλικο νερό. Προσθέτουμε το ρύζι.
- Σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να γίνει το ρύζι για περίπου 15′.
- Σουρώνουμε και ξεπλένουμε το ρύζι κάτω από τρεχούμενο νερό, να κρυώσει και να φύγει το άμυλο.
- Στραγγίζουμε καλά και το βάζουμε σε μπολ.
- Ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά και τα προσθέτουμε.
- Προσθέτουμε τα μυρωδικά, τη μαγιονέζα και το γιαούρτι.
- Προσθέτουμε λίγο χυμό λεμόνι και λίγο ξίδι κατά βούληση.
- Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε ρυζοσαλάτα πλάι σε κάθε μπριζόλα.
ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
ΜΑΓΕΙΡΕΨΕ ΚΑΙ