Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ CRUMBLE
ΓΙΑ ΤΑ MUFFINS
Εξοπλισμός
Μίξερ χειρός
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ CRUMBLE
ΓΙΑ ΤΑ MUFFINS
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Για τα muffins με μαρμελάδα, προθερμαίνουμε πρώτα το φούρνο στους 170 βαθμούς C.
- Τοποθετούμε δώδεκα καραμελόχαρτα στις θήκες του ταψιού για cupcakes.
ΓΙΑ ΤΟ CRUMBLE
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, την καστανή ζάχαρη, το αλάτι και την κανέλα.
- Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει σαν ψίχουλα.
ΓΙΑ ΤΑ MUFFINS
- Σε μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι.
- Σε άλλο μπολ ρίχνουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη και χτυπάμε με μίξερ χειρός για 5-6΄να αφρατέψει.
- Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, τους κρόκους και τη βανίλια και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Προσθέτουμε το αλεύρι εναλλάξ με την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει αφράτο το μείγμα.
- Ρίχνουμε το μείγμα στα καραμελόχαρτα με τη βοήθεια σκουπ, γεμίζοντάς τα περίπου κατά τα 2/3.
- Προσθέτουμε 1 κ.γλ. μαρμελάδα φράουλα και 1 κ.σ. crumble στο καθένα.
- Βάζουμε το ταψί στην τελευταία σχάρα και ψήνουμε στις αντιστάσεις για 23-25΄. Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
- Σας λείπουν τα καραμελόχαρτα; Σας έχω έναν εύκολο τρόπο για να φτιάξετε θήκες για cupcakes και muffins με λαδόκολλα!