Muffins μήλου με κανέλα

Αφράτα muffins μήλου με κανέλα, ιδανικά για πρωινό ή κολατσιό. Εξαιρετικά ζουμερά, χάρη στο γιαούρτι.

Εύκολη
0:35

6 τεμάχια

10 λεπτά

25 λεπτά

Υλικά

Υλικά

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζουμε το μήλο και το κόβουμε σε πολύ μικρά καρέ.
  2. Ραντίζουμε με τον χυμό λεμονιού και προσθέτουμε την κανέλα και 1 κουταλιά της σούπας από τη ζάχαρη.
  3. Ανακατεύουμε καλά για να μαριναριστούν και τα αφήνουμε στην άκρη μέχρι να τα χρειαστούμε.
  4. Σε ένα μπολ, ρίχνουμε το λιωμένο και κρύο βούτυρο, τη ζάχαρη, το γιαούρτι και το αυγό.
  5. Ανακατεύουμε με σύρμα χειρός μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά.
  6. Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι πάνω από τα υγρά υλικά.
  7. Αναδιπλώνουμε το μείγμα απαλά με σπάτουλα, χωρίς να το παραδουλέψουμε.
  8. Προσθέτουμε τα μαριναρισμένα μήλα μαζί με όλον τον χυμό που έχουν βγάλει στο μπολ.
  9. Ανακατεύουμε απαλά, ώστε τα μήλα να ενσωματωθούν ομοιόμορφα στο μείγμα.
  10. Τοποθετούμε 6 χάρτινες θήκες σε ταψάκι για muffins και μοιράζουμε ισόποσα το μείγμα.
  11. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 170°C στον αέρα, στη μεσαία σχάρα, για περίπου 25 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν και να ψηθούν στο κέντρο.
  12. Ελέγχουμε το ψήσιμο βυθίζοντας μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο· αν βγει καθαρή, είναι έτοιμα.
  13. Αφήνουμε να σταθούν μέσα στη φόρμα για 10 λεπτά και στη συνέχεια ξεφορμάρουμε.
Απόρρητο