Υλικά
Υλικά
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε το μήλο και το κόβουμε σε πολύ μικρά καρέ.
- Ραντίζουμε με τον χυμό λεμονιού και προσθέτουμε την κανέλα και 1 κουταλιά της σούπας από τη ζάχαρη.
- Ανακατεύουμε καλά για να μαριναριστούν και τα αφήνουμε στην άκρη μέχρι να τα χρειαστούμε.
- Σε ένα μπολ, ρίχνουμε το λιωμένο και κρύο βούτυρο, τη ζάχαρη, το γιαούρτι και το αυγό.
- Ανακατεύουμε με σύρμα χειρός μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά.
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι πάνω από τα υγρά υλικά.
- Αναδιπλώνουμε το μείγμα απαλά με σπάτουλα, χωρίς να το παραδουλέψουμε.
- Προσθέτουμε τα μαριναρισμένα μήλα μαζί με όλον τον χυμό που έχουν βγάλει στο μπολ.
- Ανακατεύουμε απαλά, ώστε τα μήλα να ενσωματωθούν ομοιόμορφα στο μείγμα.
- Τοποθετούμε 6 χάρτινες θήκες σε ταψάκι για muffins και μοιράζουμε ισόποσα το μείγμα.
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 170°C στον αέρα, στη μεσαία σχάρα, για περίπου 25 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν και να ψηθούν στο κέντρο.
- Ελέγχουμε το ψήσιμο βυθίζοντας μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο· αν βγει καθαρή, είναι έτοιμα.
- Αφήνουμε να σταθούν μέσα στη φόρμα για 10 λεπτά και στη συνέχεια ξεφορμάρουμε.