Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ MUFFINS ΜΗΛΟΥ
Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ MUFFINS ΜΗΛΟΥ
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε το μήλο και το κόβουμε σε πολύ μικρά καρέ.
- Ραντίζουμε με τον χυμό λεμονιού και προσθέτουμε τη κανέλα και 1 κ.σ. από την ζάχαρη
- Τα ανακατεύουμε να μαριναριστούν και τα κρατάμε στην άκρη για το τέλος.
- Σε ένα μπολ βάζουμε το λιωμένο κρύο βούτυρο, την ζάχαρη, το γιαούρτι, το αυγό και τα ανακατεύουμε με το σύρμα να ενωθούν.
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν, τη σόδα και το αλάτι μέσα στα υγρά υλικά.
- Αναδιπλώνουμε το μίγμα με σπάτουλα.
- Τέλος προσθέτουμε τα μαριναρισμένα μήλα καθώς και όλο τον χυμό που έχουν βγάλει στο μπολ.
- Ανακατεύουμε απαλά τα μήλα να μπουν στο μίγμα.
- Βάζουμε 6 χάρτινες θήκες σε ταψάκι για muffins και ισομοιράζουμε το μείγμα.
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170°C στον αέρα τοποθετώντας τα στην μεσαία σχάρα, για περίπου 25’ μέχρι να φουσκώσουν και να ψηθεί το κέντρο τους.
- Πριν τα βγάλουμε από τον φούρνο ελέγχουμε αν ψήθηκαν στην καρδιά τους βυθίζοντας μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο τους.
- Τα αφήνουμε να σταθούν στην φόρμα για 10 λεπτά και μετά τα ξεφορμάρουμε.
ΜΑΓΕΙΡΕΨΕ ΚΑΙ