Muffins μήλου με κανέλα

Υλικά

Για τα muffins μήλου με κανέλα

  • 130 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 100 γρ. καστανή ή μαύρη ζάχαρη
  • 60 γρ. βούτυρο λιωμένο και κρύο
  • 100 γρ. γιαούρτι
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 1 μήλο κομμένο σε μικρά καρέ
  • 1/2 κ.γ. κανέλα
  • λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού
  • 1/4 κ.γ. σόδα
  • 1 πρέζα/ες αλάτι
  • λίγο αμύγδαλο φιλέ για το γαρνίρισμα

Για τα muffins μήλου

Καθαρίζουμε το μήλο και το κόβουμε σε πολύ μικρά καρέ. Το ραντίζουμε με τον χυμό λεμονιού και προσθέτουμε τη κανέλα και 1 κ.σ. από την ζάχαρη της συνταγής.

Τα ανακατεύουμε να μαριναριστούν και τα κρατάμε στην άκρη για το τέλος.

Σε ένα μπολ βάζουμε το λιωμένο κρύο βούτυρο, την ζάχαρη, το γιαούρτι, το αυγό και τα ανακατεύουμε με το σύρμα να ενωθούν.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν, τη σόδα και το αλάτι μέσα στα υγρά υλικά.

Αναδιπλώνουμε το μείγμα με σπάτουλα.

Τέλος προσθέτουμε τα μαριναρισμένα μήλα καθώς και όλο τον χυμό που έχουν βγάλει στο μπολ.

Ανακατεύουμε απαλά τα μήλα να μπουν στο μείγμα.

Βάζουμε 6 χάρτινες θήκες σε ταψάκι για muffins.

Ισομοιράζουμε τα muffins με μήλο.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς C στον αέρα τοποθετώντας τα στην μεσαία σχάρα.

Ψήνουμε για περίπου 25’ μέχρι να φουσκώσουν και να ψηθεί το κέντρο τους.

Πριν τα βγάλουμε από τον φούρνο ελέγχουμε αν ψήθηκαν στην καρδιά τους βυθίζοντας μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο τους.

Τα αφήνουμε να σταθούν στην φόρμα για 10 και μετά τα ξεφορμάρουμε.

Αν λατρεύεις το μήλο και την κανέλα, τότε αυτή η συνταγή θα σε ενθουσιάσει:

στρούντελ μήλου - χριστουγεννιάτικο στρούντελ - μηλόπιτα στρούντελ
https://www.argiro.gr/recipe/muffins-milou-me-kanela/