Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΩΣΗ
Εξοπλισμός
Ταψί
Φούρνος
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΩΣΗ
Εκτέλεση
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε μέχρι να γινει εύπλαστη.
- Σκεπάζουμε με νωπή πετσέτα ή μεμβράνη και την αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο για περίπου μία ώρα σε ζεστό μέρος ή για δύο ώρες σε θερμοκρασία δωματίου.
- Αφού ανέβει η ζύμη, τη χωρίζουμε σε δύο κομμάτια.
- Τη σκεπάζουμε ξανά και τα αφήνουμε για 30 λεπτά να φουσκώσουν πάλι.
- Φτιάχνουμε δύο κομματια με διάμετρο 30-35 εκ. η κάθε μία.
- Ανοίγουμε το κάθε κομμάτι ζ, είτε με τις άκρες των δαχτύλων πιέζοντας με κυκλικές κινήσεις σε αλευρωμένη επιφάνεια, είτε με πλάστη να θέλουμε να γίνει πιο λεπτή και πιο τραγανή.
- Το βάζουμε πάνω σε ξύλο κοπής πασπαλισμένο με καλαμποκάλευρο.
- Πασπαλίζοντας την πετυχαίνουμε πιο τραγανή κρούστα στο κάτω μέρος της.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220°C βαθμούς στις αντιστάσεις και κάτω κάτω στο φούρνο τοποθετούμε ταψί από την ανάποδη και το αφήνουμε να κάψει καλά.
- Η επιφάνεια του πυρωμένου ταψιού θα την ψήσει γρηγορότερα και θα της δώσει πιο τραγανή υφή.
ΤΑ ΥΛΙΚΑ
- Στρώνουμε τη σάλτσα ντομάτας πανω της.
- Απλώνουμε τις πιπεριές, τα μανιτάρια, τη ρίγανη, τις γαρίδες, το τυρί και τις ελιές.
- Την ακουμπάμε άνω στο πυρωμένο ταψί και ψήνουμε περίπου 20 λεπτά, σε πολύ δυνατό φούρνο, μέχρι να γίνει τραγανή.
ΑΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΑΥΤΗ , ΡΙΞΤΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ.
ΜΑΓΕΙΡΕΨΕ ΚΑΙ