Υλικά
Υλικά
Εκτέλεση
- Ζητάμε από τον ιχθυοπώλη να κόψει την παλαμίδα σε φέτες του 1 εκ.
- Πλένουμε το ψάρι σε σουρωτήρι και το πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι.
- Ρίχνουμε σε ένα ταψί 20×30 εκ. τις πατάτες, το κρεμμύδι, το πράσο, το σκόρδο, την ντομάτα και το μαϊντανό.
- Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, το ελαιόλαδο και 1 φλιτζ. νερό.
- Ανακατεύουμε τα υλικά στο ταψί και τα σκεπάζουμε με αντικολλητικό χαρτί και αλουμινόχαρτο.
- Τοποθετούμε το ταψί στη μεσαία σχάρα καλά προθερμασμένου φούρνου και ψήνουμε στους 200°C για 30 λεπτά, να μαλακώσουν οι πατάτες.
- Ξεσκεπάζουμε και προσθέτουμε τα μουρέλα (φέτες) παλαμίδας μπήγοντάς τα στη σάλτσα.
- Με ένα κουτάλι ρίχνουμε λίγη σάλτσα πάνω στο ψάρι και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 15 λεπτά.
- Σβήνουμε το φούρνο και αφήνουμε το φαγητό να σταθεί για 10 λεπτά.
- Σερβίρουμε στα πιάτα τις μερίδες με πατάτες και λίγη σάλτσα.
Η συνταγή δημοσιεύτηκε στο περιοδικό ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ στο τεύχος Φεβρουαρίου 2024.