Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΕΥΚΟΛΗ ΠΑΝΑΚΟΤΑ ΧΩΡΙΣ ΖΕΛΑΤΙΝΗ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΕΥΚΟΛΗ ΠΑΝΑΚΟΤΑ ΧΩΡΙΣ ΖΕΛΑΤΙΝΗ
Εκτέλεση
ΠΑΝΑΚΟΤΑ ΧΩΡΙΣ ΖΕΛΑΤΙΝΗ
- Βάζουμε όλα τα υλικά σε μία κατσαρόλα με χοντρή βάση, καθώς και 3 με 4 φύλλα φρέσκου βασιλικού, δυόσμου ή μέντας, για άρωμα. Όχι όλα, μόνο ένα είδος βοτάνου.
- Ανακατεύουμε με σύρμα τα υλικά για την πανακότα μέχρι να έρθουν σε σημείο βρασμού (αν έχετε θερμόμετρο ζαχαροπλαστικής πρέπει να φτάσει στους 100°C βαθμούς).
- Θα δείτε ότι η πανακότα χωρίς ζελατίνη μοιάζει με ρευστή κρέμα.
- Μοιράζουμε σε ατομικά ποτήρια και παγώνουμε στο ψυγείο για μερικές ώρες μέχρι να σταθεροποιηθεί.
- Μην αλλάξετε δοσολογία, το λεμόνι είναι απαραίτητο για να πήξει η πανακότα.
- Το άρωμα που θα πάρει εξαρτάται μόνο από εσάς. Αν θέλετε μπορείτε να βάλετε βανίλια.
- Αν αγαπάτε τις αέρινες υφές και τις δροσερές γεύσεις του καλοκαιριού αυτό το οικονομικό και πολύ γρήγορο γλυκό σε ποτήρι θα σας αποζημιώσει πλήρως.
ΑΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΑΥΤΗ Η ΕΥΚΟΛΗ ΠΑΝΑΚΟΤΑ, ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΓΡΗΓΟΡΟ ΓΛΥΚΟ ΣΕ ΠΟΤΗΡΙ.
ΜΑΓΕΙΡΕΨΕ ΚΑΙ