Dutch baby

Το Dutch baby είναι μια λιχουδιά ανάμεσα σε pancake και κρέπα. Είναι λαχταριστό, αφράτο, πανεύκολο και φτιάχνεται με απλά υλικά, σε λίγα λεπτά. Ιδανικό για brunch ή για απογευματινό σνακ. Όταν μπει στο φούρνο κι αρχίσει να ψήνεται φουσκώνει και ξεχειλίζει το τηγάνι.

Εύκολη
0:20

1

5 λεπτά

15 λεπτά

dutch baby recipe

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ

ΓΙΑ ΓΡΗΓΟΡΟ ΚΟΥΛΙ ΦΡΑΟΥΛΑΣ

Εξοπλισμός

Τηγάνι

Φούρνος

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ

ΓΙΑ ΓΡΗΓΟΡΟ ΚΟΥΛΙ ΦΡΑΟΥΛΑΣ

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε στο μπλέντερ το αλεύρι, το γάλα, τα αυγά, τη ζάχαρη, το αλάτι, τη βανίλια και τα χτυπάμε για 1 λεπτό να ενωθούν.
  2. Με μια σπάτουλα τα ανακατεύουμε και παίρνουμε τυχόν αλεύρι που έχει κολλήσει στα τοιχώματα του μπλέντερ.
  3. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί το λιγότερο για 25 λεπτά.
  4. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ºC βαθμούς στον αέρα.
  5. Θα ψήσουμε στην μεσαία σχάρα του φούρνου.
  6. Βάζουμε ένα άδειο, βαρύ τηγάνι 20 εκ. μέσα στον φούρνο στη μεσαία σχάρα μέχρι να κάψει καλά για περίπου 7 λεπτά.
  7. Μόλις κάψει το τηγάνι, μετά από λίγα λεπτά, με προσοχή και με γάντια φούρνου, το βγάζουμε στον πάγκο.
  8. Προσθέτουμε το βούτυρο και με γάντια πιάνοντας από την λαβή ανακινούμε το τηγάνι να λιώσει το βούτυρο και να καλύψει τη βάση και τα πλαϊνά του τηγανιού.
  9. Ρίχνουμε το μείγμα στο καυτό βουτυρωμένο τηγάνι φροντίζοντας να καλυφθεί η βάση του τηγανιού μας.
  10. Αμέσως μεταφέρουμε το καυτό τηγάνι στην μεσαία σχάρα του φούρνου και ψήνουμε το μίγμα μας χωρίς να ανοιγοκλείνουμε το φούρνο.
  11. Ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά μέχρι να φουσκώσει και να βγει έξω από τα τοιχώματα του τηγανιού και να αφρατέψει.
  12. Μόλις βγει από τον φούρνο θα χάσει λίγο τον όγκο του, αλλά η μυρωδιά του θα σας έχει ήδη τρελάνει.
  13. Σερβίρουμε με προσοχή το καυτό τηγάνι με το λαχταριστό ζεστό pancake.
  14. Γαρνίρουμε το Dutch Baby με φρέσκα φρούτα και κουλί φράουλας ή σιρόπι σφενδάμου και αχνίζουμε με λίγη άχνη.

ΚΟΥΛΙ ΦΡΑΟΥΛΑΣ

  1. Χρειαζόμαστε ολόφρεσκες, αρωματικές φράουλες η κόκκινα φρούτα.
  2. Τις πλένουμε, αφαιρούμε το κοτσάνι, τις κόβουμε στη μέση και τις βάζουμε στο μπλέντερ.
  3. Προσθέτουμε την ζάχαρη και πολτοποιούμε τις φράουλες για 2 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα να λιώσουν τελείως.
  4. Αν θέλετε περισσότερη γλύκα μπορείτε να προσθέσετε ζάχαρη.
  5. Αφού πολτοποιήσουμε πλήρως το κουλί φράουλα το σουρώνουμε σε λεπτό σουρωτήρι.
  6. Το φρέσκο κουλί φράουλας σερβίρεται αμέσως δροσερό σε γλυκά, παγωτά, pancakes, κρέπες κλπ.
  7. Διατηρείτε για 1 ημέρα στο ψυγείο.
  8. Αν θέλετε κουλί που να διατηρείτε περισσότερο πρέπει να βράσετε τα υλικά για 6 με 7 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.

ΜΥΣΤΙΚΟ

  1. Βάλτε όλα τα υλικά στο μπλέντερ για να ομογενοποιηθούν πλήρως και να μην υπάρχουν κόμποι στο ρευστό μείγμα για τα αφράτα pancakes.
  2. Ξεκουράστε το μείγμα για 25 λεπτά το λιγότερο. Έτσι το αλεύρι θα έχει όλο τον χρόνο να απορροφήσει σωστά τα υγρά του μίγματος και να γίνει το Dutch baby pancake αφράτο.
  3. Επίσης αν ξεκουράσατε το μίγμα θα χαθεί τελείως η γεύση του αλευριού που πολλές φορές έχετε γευτεί σε μίγμα πανκέικς.
  4. Χρησιμοποιώντας ένα καυτό τηγάνι βοηθάμε αυτά τα φανταστικά pancakes να φουσκώσουν πολύ γρήγορα και να αφρατέψουν.
  5. Όταν το βγάλεις από τον φούρνο πέφτει ο όγκος του και σχηματίζει θήκη για γέμισμα, τα πλαϊνά είναι κριτσανιστά σαν τραγανή κρέπα και η καρδιά του θυμίζει pancakes.
Απόρρητο