Υλικά
Υλικά
Εκτέλεση
- Πλένουμε καλά και βράζουμε τα παντζάρια με τη φλούδα τους, για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν και να τρυπιούνται με το πιρούνι.
- Τα στραγγίζουμε και μόλις κρυώσουν ελαφρώς, τα ξεφλουδίζουμε φορώντας γάντια μιας χρήσης (τα παντζάρια αφήνουν χρώμα και βάφουν τα χέρια).
- Κόβουμε τα παντζάρια σε μικρά καρέ και τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως.
- Μεταφέρουμε τα παντζάρια σε ένα μπολ.
- Ρίχνουμε το σκόρδο, το ξίδι, το ελαιόλαδο και λίγο αλάτι και ανακατεύουμε καλά με κουτάλι να μαριναριστούν.
- Μόλις βγάλουν υγρασία στο μπολ, (έπειτα από λίγα λεπτά), προσθέτουμε το γιαούρτι και το τυρί κρέμα.
- Ελέγχουμε την οξύτητα και το αλάτι και αν χρειάζεται, συμπληρώνουμε ανάλογα με τις προτιμήσεις μας.
- Ανακατεύουμε με κουτάλι και μεταφέρουμε την παντζαροσαλάτα στο ψυγείο να κρυώσει και να ενωθούν τα αρώματα και οι γεύσεις.
- Λίγο πριν τη σερβίρουμε, ενσωματώνουμε το δυόσμο ή τον άνηθο και τα καρύδια ψιλοκομμένα.
- Σερβίρουμε την παντζαροσαλάτα σε πιατέλα γαρνίροντας με λίγη τρυφερή ρόκα και φρέσκα φύλλα δυόσμου ή άνηθου.
- Λίγα καρύδια στην επιφάνεια ολοκληρώνουν ιδανικά το στήσιμο του πιάτου.