Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΜΕ ΤΣΟΥΡΕΚΙ
ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΠΑΛΙΣΜΑ
Εξοπλισμός
Πυρίμαχο σκεύος
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΜΕ ΤΣΟΥΡΕΚΙ
ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΠΑΛΙΣΜΑ
Εκτέλεση
- Κόβουμε το τσουρέκι σε φέτες και έπειτα σε μπουκιές.
- Τις βάζουμε σε οβάλ πυρίμαχο σκεύος.
- Περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε καλά να βουτυρωθεί το τσουρέκι.
- Βάζουμε σε ένα μπολ τις σταφίδες μαζί με το κονιάκ και τα αφήνουμε για 1 ώρα να μουλιάσουν.
- Στραγγίζουμε καλά τις σταφίδες και τις σκορπάμε στο τσουρέκι.
- Προσθέτουμε και τις σταγόνες σοκολάτας για το γλυκό με τσουρέκι.
- Βάζουμε σε ένα μπολ τα αυγά και τα χτυπάμε με το σύρμα.
- Προσθέτουμε τη ζάχαρη, την κρέμα, το γάλα, το ξύσμα και τις βανίλιες.
- Περιχύνουμε το τσουρέκι, σκεπάζουμε το σκεύος με μεμβράνη και το αφήνουμε να σταθεί για 4 ώρες στο ψυγείο.
- Κατόπιν, το ξεσκεπάζουμε και το αφήνουμε στον πάγκο της κουζίνας για 30΄, να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
- Ψήνουμε το γλυκό με τσουρέκι σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις, στους 180°C για περίπου 50΄, μέχρι να σταθεροποιηθεί το γλυκό στο κέντρο.
- Πασπαλίζουμε με κανελοζάχαρη και σερβίρουμε.