Γλυκό με τσουρέκι που περίσσεψε

Γλυκό με τσουρέκι Πασχαλινό που περίσσεψε. Λαχταριστό και ζουμερό, με μία ιδέα σοκολάτας και μοναδικά αρώματα

Εύκολη
1:00

8 - 10

10 λεπτά

50 λεπτά

γλυκο με τσουρεκι - γλυκο με τσουρεκι που περίσσεψε

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΜΕ ΤΣΟΥΡΕΚΙ

ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΠΑΛΙΣΜΑ

Εξοπλισμός

Πυρίμαχο σκεύος

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΜΕ ΤΣΟΥΡΕΚΙ

ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΠΑΛΙΣΜΑ

Εκτέλεση

  1. Κόβουμε το τσουρέκι σε φέτες και έπειτα σε μπουκιές.
  2. Τις βάζουμε σε οβάλ πυρίμαχο σκεύος.
  3. Περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε καλά να βουτυρωθεί το τσουρέκι.
  4. Βάζουμε σε ένα μπολ τις σταφίδες μαζί με το κονιάκ και τα αφήνουμε για 1 ώρα να μουλιάσουν.
  5. Στραγγίζουμε καλά τις σταφίδες και τις σκορπάμε στο τσουρέκι.
  6. Προσθέτουμε και τις σταγόνες σοκολάτας για το γλυκό με τσουρέκι.
  7. Βάζουμε σε ένα μπολ τα αυγά και τα χτυπάμε με το σύρμα.
  8. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, την κρέμα, το γάλα, το ξύσμα και τις βανίλιες.
  9. Περιχύνουμε το τσουρέκι, σκεπάζουμε το σκεύος με μεμβράνη και το αφήνουμε να σταθεί για 4 ώρες στο ψυγείο.
  10. Κατόπιν, το ξεσκεπάζουμε και το αφήνουμε στον πάγκο της κουζίνας για 30΄, να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
  11. Ψήνουμε το γλυκό με τσουρέκι σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις, στους 180°C για περίπου 50΄, μέχρι να σταθεροποιηθεί το γλυκό στο κέντρο.
  12. Πασπαλίζουμε με κανελοζάχαρη και σερβίρουμε.
Απόρρητο