Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΛΥΜΑ
Εξοπλισμός
Κόσκινο
Μίξερ με κάδο
Ταψί
Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΛΥΜΑ
Εκτέλεση
- Για να γίνουν τραγανά τα πασχαλινά κουλουράκια όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου και το βούτυρο μαλακό.
 - Κοσκινίζουμε αλεύρι και μπέικιν παουντερ σε ένα μπολ.
 - Βάζουμε στον κάδο του μίξερ, το βούτυρο και χτυπάμε με το σύρμα για 1’ να αφρατέψει και να γίνει κρέμα.
 - Σταδιακά χτυπώντας το βούτυρο ρίχνουμε λίγη λίγη την ψιλή κρυσταλλική ζάχαρη.
 - Τα χτυπάμε για 6-7 λεπτά με το εξάρτημα ανάδευσης μέχρι να λιώσει η ζάχαρη στο βούτυρο και να γίνουν κρέμα.
 - Προσθέτουμε το ξύσμα, τη βανίλια, τη μαστίχα και το αλάτι.
 - Ένα ένα ρίχνουμε τα αυγά χτυπώντας πολύ καλά το μίγμα να τα πίνει.
 - Διαλύουμε τη σόδα στο χυμό πορτοκαλιού και τα προσθέτουμε.
 - Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και λίγο-λίγο ρίχνουμε το αλεύρι με το baking.
 - Από την ώρα που βάζουμε το αλεύρι δεν ζυμώνουμε πολύ γιατί θα σκληρύνουν.
 - Την ώρα που προσθέτουμε το αλεύρι κρατάμε λίγο. Ίσως να μην το πάρει όλο.
 - Η ζύμη πρέπει να είναι αφράτη βουτυράτη και εύπλαστη.
 - Τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε για 20 λεπτά να σταθεί.
 
ΨΗΣΙΜΟ
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160ºC στον αέρα.
 - Σε ένα μπολάκι βάζουμε τα υλικά για το διάλυμα αυγού και χτυπάμε με ένα πιρούνι.
 - Πλάθουμε σε ότι σχήμα θέλουμε.
 - Τα αραδιάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
 - Αλείφουμε με το διάλυμα αυγού.
 - Ψήνουμε τα πασχαλινά κουλουράκια για 25 λεπτά περίπου να ροδίσουν. Αφήνουμε σε σχάρα να κρυώσουν.
 - Αφού κρυώσουν τελείως τα διατηρούμε σε αεροστεγές σκεύος για να παραμείνουν αφράτα και τραγανά.
 - Μάθε όλα τα μυστικά για πασχαλινά κουλουράκια.
 









