Υλικά
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΤΣΟΥΡΕΚΙ
Εξοπλισμός
Μίξερ χειρός
Πυρίμαχο σκεύος
Φούρνος
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΤΣΟΥΡΕΚΙ
Εκτέλεση
- Βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο μακρόστενο σκεύος και κάνουμε στρώση τις φέτες τσουρέκι.
 - Βουτυρώνουμε και την επιφάνειά τους και απλώνουμε σε στρώση τις φέτες μπανάνα.
 - Πασπαλίζουμε κανέλα και μαύρη ζάχαρη.
 - Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο για 10′ στους 200ºC στον αέρα.
 - Με μίξερ χτυπάμε με σύρμα τα αυγά και τη ζάχαρη να φουσκώσουν καλά και να γίνουν κρέμα.
 - Προσθέτουμε το γάλα, την κανέλα και το αλάτι και τα χτυπάμε να ενωθούν.
 - Τέλος προσθέτουμε στην κρέμα τις σταγόνες σοκολάτας και περιχύνουμε το ψημένο τσουρέκι.
 - Πασπαλίζουμε με καρύδια και σταφίδες.
 - Κάνουμε μια στρώση τις υπόλοιπες μπανάνες σε φέτες.
 - Ξαναψήνουμε για περίπου 25΄ μέχρι να κάνει σώμα η κρέμα, να σταθεροποιηθεί και να ροδίσει ελαφρά.
 - Μόλις τη βγάλουμε από το φούρνο, πασπαλίζουμε με άχνη και κανέλα.
 - Την σερβίρουμε ζεστή.
 - Όταν βγει από το φούρνο θα είναι τρεμουλιαστή η κρέμα, όσο κρυώνει σφίγγει.
 - Ζεστό είναι υπέροχο αλλά κι όταν κρυώσει που κόβεται σε κομμάτια είναι φανταστικό.
 
Tips
- Αν αρχίσει να ροδίζει νωρίς η επιφάνεια σκεπάζουμε με λαδόκολλα.
 









