Για την πασχαλινή τηγανιά
Πλένουμε πρώτα τη συκωταριά.
Τη ζεματάμε σε κατσαρόλα σε νερό που βράζει για 10΄. Την αφήνουμε να κρυώσει.
Την κόβουμε σε μπουκιές.
Σε βαθύ τηγάνι τη ροδίζουμε στο ελαιόλαδο για 5΄-6΄.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το πράσο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Τα αφήνουμε να μαραθούν για 5΄-6΄.
Τα σβήνουμε με το κρασί.
Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και τα χοντροκομμένα μαρούλια.
Σκεπάζουμε με καπάκι.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για 15΄, να μείνει το φαγητό μόνο με το λάδι του.
Προς το τέλος πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά.