Πασχαλινή τηγανιά µε κρασί

Υλικά

Για την πασχαλινή τηγανιά

  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 συκωταριά αρνίσια
  • 1 ξερό κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 2 ματσ. φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • Πράσα κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 1 μαρούλι χοντροκομμένο
  • 1/2 ματσ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1/2 ματσ. άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλ. λευκό ξηρό κρασί
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για την πασχαλινή τηγανιά

Πλένουμε πρώτα τη συκωταριά.

Τη ζεματάμε σε κατσαρόλα σε νερό που βράζει για 10΄. Την αφήνουμε να κρυώσει.

Την κόβουμε σε μπουκιές.

Σε βαθύ τηγάνι τη ροδίζουμε στο ελαιόλαδο για 5΄-6΄.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το πράσο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Τα αφήνουμε να μαραθούν για 5΄-6΄.

Τα σβήνουμε με το κρασί.

Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και τα χοντροκομμένα μαρούλια.

Σκεπάζουμε με καπάκι.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για 15΄, να μείνει το φαγητό μόνο με το λάδι του.

Προς το τέλος πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά.

https://www.argiro.gr/recipe/pasxalini-tigania-me-krasi/