Πατάτες μεθυσμένες στο φούρνο με μπύρα

Πατάτες φούρνου με μπύρα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου. Αν βαρεθήκατε τις κλασικές συνταγές, αλλά θέλετε να δοκιμάσετε λεμονάτες πατάτες φούρνου λίγο διαφορετικές, φτιάξτε αυτή τη συνταγή και θα ξετρελαθείτε. Τραγανές σαν τηγανητές και μέσα μελωμένες, μαλακές και πεντανόστιμες. Μην ξεχάσετε στην αρχή να τις σκεπάσετε με αλουμινόχαρτο για να διατηρήσουν τα ζουμιά τους. Φτιάξτε αυτή την φανταστική συνταγή για να συνοδεύσετε τα φαγητά σας!

5

1 ώρα και 5 λεπτά

10 λεπτά

Υλικά

ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΤΑΤΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΜΠΥΡΑ

Εξοπλισμός

Ταψί

Φούρνος

Υλικά

ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΤΑΤΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΜΠΥΡΑ

Video

Εκτέλεση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 με 200°C στον αέρα.
  2. Θα ψήσουμε τις πατάτες  με μπύρα στη μεσαία σχάρα.
  3. Καθαρίζουμε, πλένουμε  τις πατάτες.
  4. Τις βάζουμε σε ένα μεγάλο ταψί, να γίνουν μία στρώση, και ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, μουστάρδα, ελαιόλαδο και τον χυμό του λεμονιού.
  5. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά.
  6. Προσθέτουμε τη ρίγανη και τη μπύρα.
  7. Τις κεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.
  8. Ψήνουμε για 50 λεπτά, σκεπασμένες  με αλουμινόχαρτο.
  9. Μετά από τα 50 λεπτά αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 15 περίπου λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να μείνουν με το λάδι τους.
  10. Δειτε και 
Απόρρητο