Πένες με κεφτεδάκια σε σάλτσα ντομάτας με μελιτζάνα

Υλικά

Για τις Πένες με κεφτεδάκια

  • 500 γρ. πένες με ρίγα
  • 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο δύο φορές περασμένο από τη μηχανή του κιμά
  • 1 αυγό
  • 4 κ.σ. κεφαλοτύρι (τριμμένο)
  • 2 κ.σ. μαϊντανό και δυόσμο (ψιλοκομμένο)
  • 2 φέτ. μπαγιάτικο ψωμί
  • Λίγο φρέσκο γάλα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Για τη σάλτσα

  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 1.200 γρ. ντομάτες (ψιλοκομμένες ή τριμμένες)
  • 1 μελιτζάνα (κομμένη σε μικρά καρέ)
  • 1/2 κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
  • 1 σκελ. σκόρδο (ψιλοκομμένη)
  • Αλάτι
  • Πιπέρι (φρεσκοτριμμένο)
  • Λίγο φρέσκο βασιλικό (ψιλοκομμένο)
  • 125 γρ. μοτσαρέλα

Για τις πένες με κεφτεδάκια

Μουλιάζουμε πρώτασε ένα πιάτο το ψωμί με λίγο φρέσκο γάλα.

Το στύβουμε καλά και το ψιχουλιάζουμε.

Προσθέτουμε τον κιμά, το αυγό, τα τυριά, τα μυρωδικά και αλατοπίπερο.

Ζυμώνουμε πολύ καλά το μείγμα.

Πλάθουμε πολύ μικρά κεφτεδάκια (όσο πιο μικρά γίνεται).

Τα τηγανίζουμε για 2-3 λεπτά σε καυτό ελαιόλαδο ή τα αραδιάζουμε σε λαδωμένη λαμαρίνα και τα ψήνουμε για 5-6 λεπτά στους 200°C.

Για τη σάλτσα

Βάζουμε την ψιλοκομμένη μελιτζάνα σε μπολ με κρύο νερό και την αφήνουμε για 10 λεπτά.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα.

Σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3-4 λεπτά, να γυαλίσει.

Προσθέτουμε τις μελιτζάνες, αφού προηγουμένως τις στύψουμε πολύ καλά με τα χέρια.

Ρίχνουμε το σκόρδο.

Ανακατεύουμε καλά, να λαδωθούν οι μελιτζάνες.

Προσθέτουμε τις ντομάτες και βράζουμε τη σάλτσα για 15 λεπτά.

Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

Τέλος προσθέτουμε τα τηγανισμένα ή ψημένα κεφτεδάκια.

Αφήνουμε τη σάλτσα να πάρει μία βράση και να ενωθούν καλά οι γεύσεις.

Τέλος πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο βασιλικό.

Βράζουμε τις πένες και τις στραγίζουμε.

Τις προσθέτουμε στη σάλτσα.

Ανακατεύουμε πολύ καλά.

Αν θέλουμε να είναι πιο αφράτα τα κεφτεδάκια, αντί να τα ψήσουμε ή να τα τηγανίσουμε, τα βουτάμε απευθείας μέσα στη βραστή σάλτσα και τα αφήνουμε να βράσουν για 10΄.

https://www.argiro.gr/recipe/penes-me-keftedakia-se-saltsa-ntomatas-me-melitzana/