Υλικά
ΓΙΑ ΤΙΣ PENNE RIGATE ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ARABIATA
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Ταψί
Φούρνος
Υλικά
ΓΙΑ ΤΙΣ PENNE RIGATE ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ARABIATA
Εκτέλεση
ΓΙΑ ΤΗ PENNE RIGATE
- Καθαρίζουμε το μπρόκολο και το κόβουμε σε μικρές φούντες σε μέγεθος μπουκιάς.
- Σε πλασοτέ κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελαφρά χωρίς να πάρουν χρώμα το ξερό κρεμμύδι, το πράσο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 3΄-4΄.
- Προσθέτουμε το καρότο και τον αρακά.
- Συμπληρώνουμε νερό ίσα που να μισοσκεπάζει τα υλικά.
- Τα αφήνουμε να βράσουν για 15′ σε χαμηλή φωτιά με σκεπασμένη την κατσαρόλα.
- Προσθέτουμε την σάλτσα Arabiata σιγοβράζουμε για 5′.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
- Βράζουμε τις πένες σε αλατισμένο νερό.
- Τις στραγγίζουμε.
- Τις βάζουμε σε μικρό λαδωμένο ταψί.
- Περιχύνουμε με την σάλτσα και ανακατεύουμε ελαφρά να πάει παντού.
- Προσθέτουμε το νηστίσιμο τυρί κομμένο σε μικρά καρέ.
- Τρίβουμε στο μπλέντερ το ψωμί το αμύγδαλο και τον μαϊντανό.
- Πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια.
- Ψήνουμε για 15′ μέχρι να κάνει ελαφριά κρούστα η επιφάνεια.
- Σερβίρουμε αμέσως.