Πέρκα στο φούρνο

Η λεμονάτη πέρκα στο φούρνο, με πατάτες και ρίγανη, είναι από τα πιο εύκολα και νόστιμα φαγητά. Χρησιμοποιήστε φιλέτο πέρκας για πιο εύκολο ψήσιμο αφού χρειάζονται μόνο 10′ στο φούρνο.

Εύκολη
1:05

4

10 λεπτά

55 λεπτά

Πέρκα στο φούρνο με πατάτες από την Αργυρώ

Υλικά

ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ

Συμβουλή Ειδικού

Dr. Τάσος Παπαλαζάρου

Dr. Τάσος Παπαλαζάρου

Το φιλέτο πέρκας είναι μια καλή επιλογή ψαριού και φαίνεται να είναι στις προτιμήσεις πολλών μαμάδων. Ανήκει στα λευκά άπαχα ψάρια των οποίων η κατανάλωση πρέπει να είναι τουλάχιστον μία με δύο φορές την εβδομάδα. Προσφέρουν πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας, βιταμίνη Α η οποία είναι απαραίτητη για την ανάπτυξη και την άμυνα του οργανισμού, βιταμίνη Β6,Β12,D, όπως επίσης πολλών μετάλλων.

Εξοπλισμός

Ταψί

Υλικά

ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ

Εκτέλεση

  1. Στεγνώνουμε πρώτα καλά το κάθε κομμάτι  σε απορροφητικό χαρτί.
  2. Τα βάζουμε σε πιάτο, τα ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και τα προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
  3. Τα σκεπάζουμε και τα διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι να τα ψήσουμε.
  4. Καθαρίζουμε τις πατάτες τις κόβουμε σε φέτες του 1 εκατ. και τις βάζουμε σε ταψί.
  5. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, τον χυμό από τα λεμόνια, το ελαιόλαδο και τη ρίγανη.
  6. Ανακατεύουμε τις πατάτες και τις απλώνουμε σε μια στρώση.
  7. Τις περιχύνουμε με 1 φλ. νερό.
  8. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C στον αέρα.
  9. Σκεπάζουμε το ταψί και ψήνουμε σε καλά, στη μεσαία σχάρα του φούρνου, για 45 λεπτά να μαλακώσουν.
  10. Ξεσκεπάζουμε το ταψί, ελέγχουμε αν ψήθηκαν οι πατάτες.
  11. Ακουμπάμε το ψάρι πάνω στις πατάτες.
  12. Το σκεπάζουμε με φέτες λεμονιού..
  13. Ψήνουμε για 10 λεπτά επιπλέον.
  14. Σερβίρουμε όσο  είναι ακόμα ζεστή και ζουμερή.
  15.  

Tips

  • Μπορείτε να προσθέσετε σε αυτό το φαγητό μαζί με τις πατάτες 2 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες και μερικά ντοματίνια κομμένα στη μέση, ή μια ντομάτα στην εποχή της κομμένη σε φέτες. Είναι μια νόστιμη καλοκαιρινή εκδοχή του.
  • Ραντίστε με λίγο ωμό ελαιόλαδο την ώρα που σερβίρετε.
Απόρρητο