Υλικά
Εξοπλισμός
Ταψί
Υλικά
Εκτέλεση
- Κόβουμε πρώτα τις αποφλοιωμένες ντομάτες σε κυβάκια με ένα μαχαίρι και τις αφήνουμε λίγο σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν.
- Τις βάζουμε σε μπολ.
- Εναλλακτικά, χρησιμοποιούμε σάλτσα ντομάτας.
- Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, το ελαιόλαδο, το μισό βασιλικό και το σκόρδο.
- Ανακατεύουμε πολύ καλά και το αφήνουμε στην άκρη.
- Ανοίγουμε το φύλλο της ζύμης, σε αλευρωμένη επιφάνεια με 35 εκ. διάμετρο.
- Συνεχίζουμε τη συνταγή για πίτσα και προετοιμάζουμε το ψήσιμο.
- Πασπαλίζουμε τη λαμαρίνα με το καλαμποκάλευρο.
- Στρώνουμε μέσα το φύλλο.
- Απλώνουμε το μείγμα ντομάτας με κουτάλι.
- Πασπαλίζουμε με τη μοτσαρέλα.
- Σε προθερμασμένο φούρνο στους 230°C στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα, τοποθετούμε την πίτσα και ψήνουμε για 15΄-20΄, μέχρι να ροδίσει καλά.
- Μόλις τη βγάλουμε από το φούρνο, πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα και τον υπόλοιπο βασιλικό και είμαστε έτοιμοι να την απολαύσουμε.
ΜΑΓΕΙΡΕΨΕ ΚΑΙ