Πλιγούρι με μανιτάρια και κρασί

Πλιγούρι με μανιτάρια και κρασί από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου! Νόστιμο, οικονομικό, νηστίσιμο και πολύ υγιεινό πιάτο! Εκτός νηστείας μπορούμε να το απολαύσουμε με γιαούρτι

Εύκολη
0:25

4

10 λεπτά

15 λεπτά

Πλιγούρι με μανιτάρια

Υλικά

Εξοπλισμός

Κατσαρόλα

Υλικά

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζουμε και κόβουμε σε φέτες πρώτα τα μανιτάρια.
  2. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα ή βαθύ τηγάνι και προσθέτουμε τα μανιτάρια σε δυνατή φωτιά για 5 λεπτά για να πιούν τα υγρά τους.
  3. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και ανακατεύουμε.
  4. Αφήνουμε για 2-3 λεπτά ώστε να γίνει διάφανο.
  5. Ρίχνουμε το πλιγούρι, τον πελτέ και σβήνουμε με το κρασί.
  6. Αφήνουμε για λίγα λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνουμε τον ζεστό ζωμό.
  7. Τέλος ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.
  8. Σκεπάζουμε το σκεύος και σιγοβράζουμε για 10λεπτά μέχρι να μοιάζει η όψη του με πιλάφι.
  9. Τέλος πασπαλίζουμε τον μαϊντανό και σερβίρουμε αμέσως με νηστίσιμο τυρί.
Απόρρητο