• προετοιμασία 10 λεπτά
 • μαγείρεμα 20 λεπτά
55

Υλικά

 • Μερίδες 2 μπουκάλια
 • 15 μέτρια πορτοκάλια γλυκά (ακέρωτα και βιολογικά)
 • 700 γραμ. ζάχαρη
 • 700 ml κονιάκ (1 μπουκάλι)
 • 700 ml νερό
 • 2 γυάλινα βάζα των δύο λίτρων
 • αποστειρωμένα
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
  * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

  * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

  Πορτοκάλια στο λικέρ τους

  Για τα πορτοκάλια στο λικέρ τους

  ή λικέρ πορτοκάλι με ολόκληρα πορτοκάλια και κονιάκ, πλένουμε πρώτα καλά τα πορτοκάλια και τα σκουπίζουμε. Ξύνουμε τη φλούδα τους και κρατάμε το ξύσμα. Με κοφτερό μαχαίρι αφαιρούμε τις φλούδες γύρω γύρω, βγάζοντας συγχρόνως και το λευκό μέρος με τις μεμβράνες. Θέλουμε δηλαδή γυμνό το πορτοκάλι, να φαίνεται γύρω γύρω το εσωτερικό του (όπως όταν κάνουμε φιλέτα πορτοκαλιού). Σε μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε το ξύσμα των πορτοκαλιών για τα πορτοκάλια στο λικέρ τους. Το καλύπτουμε με νερό και από την ώρα που θα πάρει βράση μετράμε μέχρι το 30. Το σουρώνουμε. Πετάμε το νερό και κρατάμε το ζεματισμένο ξύσμα· θα χρησιμοποιήσουμε 1 κ.σ. από αυτό.

  Βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη σε κατσαρόλα και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει. Μόλις λιώσει η ζάχαρη προσθέτουμε τα πορτοκάλια και σιγοβράζουμε για 3΄ από την ώρα που θα πάρει βράση. Με τρυπητή κουτάλα αφαιρούμε τα πορτοκάλια και σιγοβράζουμε το σιρόπι για 6΄-7΄ ακόμη (πάντα σε μέτρια φωτιά). Το αφήνουμε να κρυώσει. Προσθέτουμε μέσα στο σιρόπι το ξύσμα και ανακατεύουμε. Ισομοιράζουμε τα πορτοκάλια μας μέσα στα αποστειρωμένα βάζα.

  Προσθέτουμε στο σιρόπι το κονιάκ, ανακατεύουμε και περιχύνουμε τα πορτοκάλια μέσα στα βάζα. Τα πορτοκάλια πρέπει να καλυφθούν πλήρως μέχρι επάνω. Αν χρειαστεί, λοιπόν, προσθέτουμε λίγο επιπλέον κονιάκ προκειμένου να τα καλύψουμε.

  Σφραγίζουμε τα βάζα αεροστεγώς και τα αφήνουμε σε σκιερό και δροσερό μέρος για 2 μήνες, να ωριμάσουν. Από την ώρα που θα ανοίξουμε τα βάζα, διατηρούμε τα πορτοκάλια στο ψυγείο για 4 μήνες. Αφού τα καταναλώσουμε, απολαμβάνουμε το απίθανο λικέρ τους, γιατί προκειμένου να διατηρηθούν πρέπει να είναι σκεπασμένα με αυτό. Τα σερβίρουμε σε ποτήρια με χτυπημένη κρέμα. Μπορούμε επίσης, όμως, να τα ψιλοκόψουμε σε φρουτοσαλάτα περιχύνοντάς τη με το λικέρ τους ή να τα σερβίρουμε μαζί με αποξηραμένα δαμάσκηνα ποσαρισμένα σε κρασί. Αλλά και σκέτα, θα σας τρελάνουν με το άρωμα και τη γεύση τους!

  Χρόνος ωρίμανσης: 2 μήνες

  Μυστικά για τα πορτοκάλια στο λικέρ τους

  -Χρησιμοποιούμε πορτοκάλια ακέρωτα, βιολογικά και χωρίς σημάδια.
  -Απαραίτητη προϋπόθεση: αποστειρωμένα βάζα.
  -Το κονιάκ πρέπει να καλύπτει οπωσδήποτε τα πορτοκάλια.

  Δείτε εδώ όλες τις οδηγίες για τα εσπεριδοειδή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου 

   

  Αν απολαύσατε αυτό το λικέρ με ολόκληρα πορτοκάλια και κονιάκ, ρίξτε μια ματιά και στο παρακάτω

  Βίντεο

  Διαφήμιση
  Διαφήμιση
  Διαφήμιση
  Κάτι μαγειρεύεται