Πρασοτηγανιά

Παραδοσιακή πρασοτηγανιά με χοιρινό από την Αργυρώ. Ένα φαγητό πεντανόστιμο και γρήγορο με χοιρινή τηγανιά και πράσα που σερβίρεται συνήθως σαν ορεκτικό και το φτιάχνουμε σε όλη την Ελλάδα τις γιορτές!

4

5 λεπτά

30 λεπτά

Πρασοτηγανιά

Υλικά

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΣΟΤΗΓΑΝΙΑ

Εξοπλισμός

Τηγάνι

Υλικά

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΣΟΤΗΓΑΝΙΑ

Video

Εκτέλεση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Κόβουμε με μαχαίρι πρώτα τα πράσα σε χοντρές φέτες, μόνο το άσπρο τρυφερό μέρος. 
  2. Ζεσταίνουμε σε τηγάνι το ελαιόλαδο και αφήνουμε τα πράσα να μαλακώσουν σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά.
  3. Δυναμώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το χοιρινό κομμένο σε μπουκιές.
  4. Αφήνουμε να ροδίσει καλά για 10 λεπτά.
  5. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και σβήνουμε με το χυμό από 1 μεγάλο λεμόνι.
  6. Σκεπάζουμε το τηγάνι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε για 10 λεπτά, να πιεί το φαγητό όλα τα υγρά του και να μείνει μόνο με το λάδι του.
  7. Στο τέλος πασπαλίζουμε με χοντροκομμένο κόκκινο πιπέρι.
  8. Απολαύστε την με φρεσκοψημένο ζεστό ψωμί που σας έχω παρακάτω:
Απόρρητο