Υλικά
Συμβουλή Ειδικού
Dr. Τάσος Παπαλαζάρου

Το ψάρι και ειδικά η τσιπούρα, είναι εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης υψηλής βιολογικής αξίας, συμβάλλοντας στη σωστή ανάπτυξη του μυϊκού μας συστήματος. Ταυτόχρονα, εφοδιάζει τον οργανισμό μας και με βιταμινες του συμπλέγματος Β, βιταμίνη Α καθως και την πολύτιμη βιταμίνη D με μεταξύ των αλλων συμβάλλει στη σωστή λειτουργία του ανοσοποιητικού μας συστήματος. Σε αυτά προσθέστε την αυξημένη βιοδιαθεσιμότητα καροτενοειδών από τα λαχανικά που εξασφαλίζεται λόγω της ύπαρξης λιπαρών στη συνταγή (ελαιόλαδο, ψάρι) και αμέσως γίνεται αντιληπτό ότι ένα τέτοιο φαγητό θα πρεπει να έχει περίοπτη θεση στο διαιτολόγιο μας.
Εξοπλισμός
Ταψί
Φούρνος
Υλικά
Εκτέλεση
- Απλώνουμε ένα φύλλο λαδόκολλας στον πάγκο εργασίας.
- Τοποθετούμε στο κέντρο από ένα φιλέτο τσιπούρας ή μια μικρή τσιπούρα.
- Πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι.
- Μοιράζουμε ισόποσα τις φέτες φινόκιο, τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια, τα ντοματίνια και την κάππαρη.
- Περιχύνουμε κάθε ψάρι με 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο.
- Κλείνουμε σε πακέτο με την ένωση της λαδόκολλας προς τα πάνω και διπλώνουμε τις άκρες προς τα κάτω για να “σφραγιστεί”.
- Τοποθετούμε τα πακέτα σε ταψάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 20 λεπτά.
- Αφήνουμε τις τσιπούρες μέσα στη λαδόκολλα μέχρι το σερβίρισμα για να διατηρηθούν ζεστές και ζουμερές.
- Το ψήσιμο στη λαδόκολλα είναι ένας εξαιρετικά υγιεινός τρόπος μαγειρέματος, καθώς δεν απαιτεί πολύ λάδι και διατηρεί τα θρεπτικά συστατικά του ψαριού και των λαχανικών. Συνδυάστε την με ψητά λαχανικά ή πράσινη σαλάτα για ένα πλήρες και ισορροπημένο γεύμα.