Ρεβυθοσαλάτα με ταχίνι και τραγανές πίτες

Ρεβυθοσαλάτα με ταχίνι από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου! Βελούδινη, σκορδάτη ρεβυθοσαλάτα, με τη γήινη γεύση του ταχινιού να συμπληρώνει τη νοστιμιά. Διπλασιάστε την ποσότητα, γιατί θα γίνει ανάρπαστη στο σαρακοστιανό τραπέζι.

Εύκολη
0:15

4

10 λεπτά

5 λεπτά

Ρεβυθοσαλάτα με ταχινι της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

Υλικά

ΓΙΑ ΤΗ ΡΕΒΥΘΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΤΑΧΙΝΙ

ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΑΓΑΝΕΣ ΠΙΤΕΣ

Εξοπλισμός

Μπλέντερ

Τηγάνι

Υλικά

ΓΙΑ ΤΗ ΡΕΒΥΘΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΤΑΧΙΝΙ

ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΑΓΑΝΕΣ ΠΙΤΕΣ

Εκτέλεση

    1. Τοποθετούμε πρώτα τα ρεβύθια στον κάδο του μίξερ με τους κόφτες.
    2. Ρίχνουμε στα ρεβύθια το σκόρδο και το ταχίνι και τα πολτοποιούμε.
    3. Προσθέτουμε την πάπρικα, το αλάτι και το χυμό λεμονιού.
    4. Χτυπάμε να ενωθούν τα υλικά.
    5. Τέλος, λίγο λίγο (το μίξερ πάντα σε λειτουργία) προσθέτουμε το ελαιόλαδο με ροή κλωστής.
    6. Κόβουμε τις πίτες σε κομμάτια και τις ανοίγουμε στη μέση.
    7. Βουτάμε σε καυτό ελαιόλαδο και τηγανίζουμε 1΄ από κάθε πλευρά. Τις στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
    8. Σερβίρουμε τη ρεβυθοσαλάτα σε πιατέλα, περιχύνουμε λίγο ωμό ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με πάπρικα και ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Tips

  • Για να βράσουμε τα ρεβύθια, τα μουλιάζουμε σε νερό με 1 κ.γλ. σόδα την προηγούμενη νύχτα. Ξεπλένουμε και βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν. Μπορούμε επίσης να χρησιμοποιήσουμε ρεβύθια μαγειρεμένα (φούρνου ή σούπα) αφού τα στραγγίσουμε καλά.
  • Αν τυχόν περισσέψει, σκεπάστε την και διατηρήστε τη στο ψυγείο.
Απόρρητο