• προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 25 λεπτά
52
  • Για το κοτόπουλο
  • 1 φιλέτο στήθος κοτόπουλο
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. μπαλσάμικο
  • 2 λιαστές ντομάτες
  • 1 κ.γ. μέλι
  • 1 κύβο λαχανικών
  • λίγη ρίγανη
  • λίγο θυμάρι
  • Για τη σαλάτα
  • ανάμεικτες πράσινες σαλάτες - μαρούλι - άισμπεργκ - ρόκα κλπ.
  • 1 αγγούρι
  • 1 καρότο
  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • λίγα φύλλα δυόσμου
  • κολοκυθόσπορο
  • σουσάμι
  • Για το ντρέσινγκ
  • 4 κ.σ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • χυμό λεμονιού
  • 3 κ.σ. βαλσαμικό ξίδι με μέλι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Αφήνουμε το κοτόπουλο να μαριναριστεί 4 ώρες έως και μια νύχτα

    Σαλάτα με ψητό κοτόπουλο

    Για τη σαλάτα με κοτόπουλο, βάζουμε πρώτα το φιλέτο στον πάγκο εργασίας, το κόβουμε σε δύο τρία κομμάτια και με το χέρι σε μπουνιά χτυπάμε καλά να πλατύνει. Βάζουμε στο μίξερ το ελαιόλαδο, τις λιαστές ντομάτες, το ξίδι, το μέλι, τον κύβο, τη ρίγανη και το θυμάρι. Τα χτυπάμε να γίνουν κρέμα. Τοποθετούμε το φιλέτο σε πυρίμαχο σκεύος. Το περιχύνουμε με τη μαρινάδα.

    Το αφήνουμε να μαριναριστεί από 4 ώρες έως και μία νύχτα. Όσο πιο πολύ μείνει στη μαρινάδα τόσο πιο νόστιμο θα γίνει. Μπορούμε να το ψήσουμε σε σχάρα μπάρμπεκιου για 4΄ από κάθε πλευρά, σε γκριλιέρα για 10′ ή σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, σε αντιστάσεις, για 25′.

    Πλένουμε καλά και στεγνώνουμε τα λαχανικά, τα κόβουμε και τα ανακατεύουμε. Σε μπολ βάζουμε τα υλικά για τη σάλτσα και ανακατεύουμε. Περιχύνουμε τη σαλάτα και το κοτόπουλο.

    Αν σας άρεσε η σαλάτα με ψητό κοτόπουλο φιλέτο, σίγουρα θα σας ενδιαφέρει και η παρακάτω συνταγή

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται