Σαλάτα με μαριναρισμένο ψητό κοτόπουλο, ελαφρύ πιάτο με λίγες θερμίδες και φανταστική γεύση.

Σαλάτα με μαριναρισμένο ψητό κοτόπουλο, ελαφρύ πιάτο με λίγες θερμίδες και φανταστική γεύση.

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 25 λεπτά
52

Για το κοτόπουλο

  • 1 φιλέτο στήθος κοτόπουλο
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. μπαλσάμικο
  • 2 λιαστές ντομάτες
  • 1 κ.γ. μέλι
  • 1 κύβο λαχανικών
  • Λίγη ρίγανη
  • Λίγο θυμάρι
  • Για τη σαλάτα
  • Ανάμεικτες πράσινες σαλάτες (μαρούλι - άισμπεργκ - ρόκα)
  • 1 αγγούρι
  • 1 καρότο
  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • Λίγα φύλλα δυόσμου
  • Λίγο κολοκυθόσπορο
  • Λίγο σουσάμι

Για το ντρέσινγκ

  • 4 κ.σ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Χυμό λεμονιού
  • 3 κ.σ. βαλσαμικό ξίδι με μέλι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Βάζουμε πρώτα το φιλέτο κοτόπουλο στον πάγκο εργασίας, το κόβουμε σε δύο τρία κομμάτια και με το χέρι σε μπουνιά χτυπάμε καλά να πλατύνει.

    Βάζουμε στο μίξερ το ελαιόλαδο, τις λιαστές ντομάτες, το ξίδι, το μέλι, τον κύβο, τη ρίγανη και το θυμάρι και τα χτυπάμε να γίνουν κρέμα.

    Τοποθετούμε το φιλέτο σε πυρίμαχο σκεύος και το περιχύνουμε με τη μαρινάδα.

    Το αφήνουμε να μαριναριστεί από 4 ώρες έως και μία νύχτα. Όσο πιο πολύ μείνει στη μαρινάδα τόσο πιο νόστιμο θα γίνει.

    Μπορούμε να το ψήσουμε σε σχάρα μπάρμπεκιου για 4΄ από κάθε πλευρά, σε γκριλιέρα για 10′ ή σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, σε αντιστάσεις, για 25′.

    Πλένουμε καλά και στεγνώνουμε τα λαχανικά, τα κόβουμε και τα ανακατεύουμε.

    Σε μπολ βάζουμε τα υλικά για τη σάλτσα και ανακατεύουμε.

    Περιχύνουμε τη σαλάτα και το κοτόπουλο.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται