Πίσω

Το φιλέτο κοτόπουλο αποτελεί μια υγιεινή τροφή

Φιλέτο κοτόπουλο, μια υγιεινή και light τροφή

Το φιλέτο κοτόπουλο είναι εξαιρετική επιλογή τροφής λόγω της ιδιαίτερης σύστασής του. Ιδιαίτερα πρέπει να τονιστεί η χαμηλή περιεκτικότητά του σε λιπαρά. Το γεγονός αυτό είναι η αιτία της υψηλής τιμής με την οποία πωλείται στο εμπόριο. Το φιλέτο κοτόπουλο μπορεί να είναι το στήθος του κοτόπουλου χωρίς το κόκκαλο και το δέρμα. Είναι το κομμάτι με τη χαμηλότερη περιεκτικότητα σε λιπαρά. Για το λόγο αυτό αποτελεί μια υγιεινή τροφή. Είναι λευκό και έχει συνεκτικό ιστό, πράγμα που του προσδίδει ιδιαίτερη υφή.

Υπάρχει επίσης και το φιλέτο από το μπούτι, το οποίο είναι ο μηρός του κοτόπουλου χωρίς κόκκαλο και δέρμα. Αποτελεί το πιο ζουμερό κομμάτι του κοτόπουλου. Στην αγορά βρίσκεται νωπό ή συσκευασμένο με ειδικούς τρόπους και σε ειδικές συσκευασίες πλαστικών υλικών. Το φιλέτο κοτόπουλο ενδείκνυται για ανθρώπους που ακολουθούν διατροφή που να είναι πλούσια σε πρωτεΐνη και χαμηλή σε θερμίδες και χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά συστατικά. Ο κιμάς κοτόπουλου είναι επίσης εξαιρετική επιλογή  για όσους προσέχουν τη διατροφή τους.

Διατροφική αξία

Το φιλέτο κοτόπουλο έχει άφθονη πρωτεΐνη και ελάχιστα λιπαρά. Θερμιδικά το μαγειρεμένο φιλέτο κοτόπουλο στα 100g αποδίδει 128 θερμίδες. Όσο λιγότερο λίπος χρησιμοποιείται κατά το μαγείρεμά του τόσο λιγότερες είναι οι θερμίδες που αποδίδει στον άνθρωπο.

Πώς μαγειρεύεται

Το φιλέτο κοτόπουλο μπορεί να καταναλωθεί μετά από κατάλληλες θερμικές διεργασίες. Μπορεί να το ψήσετε στο φούρνο, να το βράσετε ή να το τηγανίσετε. Μπορεί να καταναλωθεί μαζί με ζυμαρικά, ρύζι και πατάτες. Είναι εξαιρετικό έδεσμα συνοδεία λαχανικών (διάφορα είδη σαλάτας), σαλτσών, σούπας, κρεάτων, θαλασσινών κ.ά. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την παρασκευή κρέπας, τορτίγιας, σουβλακιών, διαφόρων ειδών πιτών, κ.ά.

Υπέροχη απόλαυση 

Το φιλέτο κοτόπουλο αποτελεί μια εξαιρετική λιχουδιά είτε μόνο του είτε συνδυαζόμενο με άλλα συνοδευτικά της τροφής. Αποτελεί ιδανική λύση για όσους θέλουν να ακολουθήσουν μια πιο ελαφριά και υγιεινή διατροφή. Αρκεί βεβαίως κατά το μαγείρεμα να μη γίνεται υπέρμετρη χρήση λιπαρών υλών όπως λαδιού, βουτύρου και άλλων εδώδιμων λιπών καθώς και άλλων πρόσθετων συστατικών. Ο τρόπος μαγειρέματος παίζει σημαντικό ρόλο στο τελικό προϊόν που θα προκύψει και πρέπει να προσεχθεί ιδιαίτερα.

Αν σας άρεσε το άρθρο, διαβάστε και για τις φτερούγες κοτόπουλο.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μοιράσου το

Κάτι μαγειρεύεται