Εκτέλεση
Για τη σαλάτα με πεπόνι και προσούτο, αραδιάζουμε το προσούτο σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα και το ψήνουμε για 15΄ στους 200οC, να γίνει τραγανό.
Το αφήνουμε να κρυώσει.
Πλένουμε και στραγγίζουμε καλά όλα τα λαχανικά.
Τα στήνουμε σε ανοιχτή πιατέλα.
Ψιλοκόβουμε τις λιαστές ντομάτες και τις προσθέτουμε.
Στρώνουμε το πεπόνι γύρω γύρω.
Ψιλοκόβουμε το τραγανό προσούτο πάνω από τη σαλάτα.
Προσθέτουμε τα αμύγδαλα και τις φλούδες γραβιέρας.
Τοποθετούμε τα υλικά για τη σως στο μπλέντερ και τα πολτοποιούμε. (Θα γίνει σαν κρέμα).
Περιχύνουμε τη σαλάτα.
Θέλετε περισσότερες συνταγές για σαλάτες; Βρείτε τες όλες εδώ και απογειώστε τα τραπέζια σας!