Φτιάξτε τη σάλτσα με κεράσια και διατηρήστε τη στην κατάψυξη ή στο ψυγείο.

Φτιάξτε τη σάλτσα με κεράσια και διατηρήστε τη στην κατάψυξη ή στο ψυγείο.

  • προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 20 λεπτά
24

Για τη σάλτσα κεράσι

  • 500 γρ. κεράσια Βοδενών ή Τριπόλεως, καθαρισμένα
  • 6 κ.σ. γεμάτες ζάχαρη
  • 2 κ.σ. κορν φλάουρ
  • 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 2 κ.σ. λικέρ κεράσι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για τη σάλτσα κεράσι

    Διαλέγουμε κεράσια ώριμα αλλά σφριγηλά, χωρίς χτυπήματα ή σημάδια.

    Τα πλένουμε πολύ καλά και αφαιρούμε το κοτσάνι.

    Με γάντια αφαιρούμε τα κουκούτσια πάνω από την κατσαρόλα ώστε να συλλέγουμε τους χυμούς τους.

    Προσθέτουμε το κορν φλάουρ, τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού. Τα ανακατεύουμε απαλά για να μη λιώσουμε τα φρούτα.

    Σιγοβράζουμε το μείγμα ώσπου να δέσει το σιρόπι και να γυαλίσει η σάλτσα, για περίπου 20΄.

    Στο τέλος του βρασμού προσθέτουμε το λικέρ.

    Διατηρείται για 10 μέρες στο ψυγείο και 3 μήνες στην κατάψυξη.

    Χρησιμοποιούμε τη σάλτσα για τσιζκέικ, τούρτες, κέικ, παγωτά.

    Με την εύκολη σάλτσα μπορούμε να γαρνίρουμε γλυκά όπως το παρακάτω.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται