Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΡΑΪΤΑ
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΡΑΪΤΑ
Εκτέλεση
- Κόβουμε πρώτα το αγγούρι σε πολύ μικρά καρέ.
- Το βάζουμε σε μπολ, προσθέτουμε το γιαούρτι, το τσίλι και το αλατοπίπερο.
- Ανακατεύουμε τα υλικά για την σάλτσα μας.
- Η ινδική αυτή σάλτσα είναι η τέλεια συνοδεία για το ινδικό σουβλάκι κοτόπουλο ταντούρι.
- Είναι μια δροσερή καλοκαιρινή οικονομική πρόταση για να συνοδεύσετε όλα τα γεύματα στο καλοκαιρινό τραπέζι.
- Η ραΐτα είναι μια ινδική ρευστή σάλτσα γεμάτη αρώματα και δροσιά αγγουριού και γιαουρτιού.
- Μπορείς να αυτοσχεδιάσεις και να προσθέσεις ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμύδια, μπόλικο φρεσκοκομμένο κόλιανδρο και λίγο κύμινο.
- Είναι ιδανική για να φτιάξεις τυλιχτές πίτες ή να γαρνίρεις ινδικά το σουβλάκι σου με σπιτικές πίτες.
- Σερβίρεται πάντα παγωμένη.
- Στην Ινδία σερβίρεται με ρύζι μπιριάνι ή με κεμπάπ.
- Ταιριάζει γευστικά με κοτόπουλο κάρυ ή γενικά με φαγητά που έχουν σάλτσα κάρυ.