Σάλτσα ραΐτα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου! Μία δροσερή και πικάντικη ινδική σάλτσα για τα κρεατικά σας και όχι μόνο!

Σάλτσα ραΐτα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου! Μία δροσερή και πικάντικη ινδική σάλτσα για τα κρεατικά σας και όχι μόνο!

  • προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 5 λεπτά
26

Για τη Ραΐτα

  • 2 φλ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 1 αγγούρι (με την φλούδα χωρίς τους σπόρους)
  • Τσίλι (σκόνη)
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Ραΐτα (Ινδική πικάντικη σάλτσα)

    Κόβουμε πρώτα το αγγούρι σε πολύ μικρά καρέ για τη ραΐτα.

    Το βάζουμε σε μπολ, προσθέτουμε το γιαούρτι, το τσίλι και το αλατοπίπερο.

    Ανακατεύουμε τα υλικά για την σάλτσα μας.

    Η ινδική αυτή σάλτσα είναι η τέλεια συνοδεία για το ινδικό σουβλάκι κοτόπουλο ταντούρι.

    Είναι μια δροσερή καλοκαιρινή οικονομική πρόταση για να συνοδεύσετε όλα τα γεύματα στο καλοκαιρινό τραπέζι.

    Η ραΐτα είναι μια ινδική ρευστή σάλτσα γεμάτη αρώματα και δροσιά αγγουριού και γιαουρτιού.

    Μπορείς να αυτοσχεδιάσεις και να προσθέσεις ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμύδια, μπόλικο φρεσκοκομμένο κόλιανδρο και λίγο κύμινο.

    Είναι ιδανική για να φτιάξεις τυλιχτές πίτες ή να γαρνίρεις ινδικά το σουβλάκι σου με σπιτικές πίτες.

    Σερβίρεται πάντα παγωμένη.

    Στην Ινδία σερβίρεται με ρύζι μπιριάνι ή με κεμπάπ.

    Ταιριάζει γευστικά με κοτόπουλο κάρυ ή γενικά με φαγητά που έχουν σάλτσα κάρυ.

    Μπορεί να σας θυμίσει το τζατζίκι, το τζατζίκι όμως δεν είναι τόσο ρευστό, είναι πιο πηκτό σαν σάλτσα γιατί φτιάχνεται πάντα με στραγγιστό γιαούρτι, ενώ η ραΐτα έχει πολύ πιο ρευστή υφή.

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση

    Προτεινόμενος εξοπλισμός

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται