• προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 5 λεπτά
163
  • 2 συσκευασίες (154 γραμ.) μπισκότα γεμιστά τριμμένα
  • 125 γραμ. (1 μπαστουνάκι) βούτυρο λιωμένο
  • 350 ml κρέμα γάλακτος 35%
  • 100 γραμ. ζάχαρη άχνη
  • 2 συσκευασίες (300 γραμ.) τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 4 κ.σ. merenda
  • Για τη σάλτσα βύσσινο
  • 1 συσκευασία βύσσινα σε χυμό
  • 1 ½ κ.σ κορν φλαουρ
  • βύσσινα για το γαρνίρισμα
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Συγκεντρώνουμε αρχικά τα υλικά που πρόκειται να χρησιμοποιήσουμε για συνταγή.

    Αλέθουμε πρώτα τα μπισκότα.

    Προσθέτουμε το λιωμένο, αλλά χλιαρό βούτυρο και στρώνουμε σε φόρμα δαχτυλίδι 22 εκατοστών.

    Κάνουμε μια στρώση τη πραλίνα στη βάση. 

    Παγώνουμε και χτυπάμε με μίξερ χειρός ή σύρμα την κρέμα με ζάχαρη άχνη σε παχύρρευστη μορφή.

    Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε να ενωθούν καλά.

    Αδειάζουμε το μίγμα στη βάση και παγώνουμε για να σφίξει.

    Στραγγίζουμε το βύσσινο, διαλύουμε και το κορν φλαουρ μαζί με το χυμό βύσσινο και τα βάζουμε σε χαμηλή φωτιά να δέσουν.

    Ρίχνουμε και τα βύσσινα και αφήνουμε να κρυώσει λίγο η σάλτσα βύσσινο.

    Όταν έχει παγώσει καλά, ρίχνουμε από πάνω τη σάλτσα βύσσινο και παγώνουμε ξανά για να σταθούν τα υλικά.

    Αν θέλετε μπορείτε να φτιάξετε και σπιτική πραλίνα μόνοι σας στο σπίτι, που δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει την αγοραστή!

    Δείτε πώς θα φτιάξετε και καταπληκτικό γλυκό του κουταλιού βύσσινο.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται