Παραδοσιακά παριανά σκαλτσούνια, νηστίσιμα με μαρμελάδα και ξηρούς καρπούς. Συνταγή φανταστική της μαμάς Κωστάντζας, που δεν προλαβαίνουν να...

Παραδοσιακά παριανά σκαλτσούνια, νηστίσιμα με μαρμελάδα και ξηρούς καρπούς. Συνταγή φανταστική της μαμάς Κωστάντζας, που δεν προλαβαίνουν να “βραδυαστούν”. Vegan συνταγή όπως και οι περισσότερες γλυκές συνταγές του Αιγαίου

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 30 λεπτά
Βαθμολογήστε

Υλικά

  • Μερίδες 50 τεμ.

Για τη ζύμη

  • 2 φλ. ζάχαρη
  • 1 φλ. λευκό ξηρό κρασί
  • 3 φλ. σπορέλαιο
  • 1 κ.γ. σόδα μαγειρική
  • 1/2 κ.γ. γαρύφαλλο
  • 1 πρέζα/ες αλάτι
  • 9 φλ. αλεύρι γ.ο.χ. (περίπου)

Για τη γέμιση

  • 1 φλ. καρύδια χοντροκομμένα
  • 2-3 πρέζα/ες γαρύφαλλο
  • 2 κ.σ. γεμάτες μαρμελάδα πορτοκάλι ή εσπεριδοειδών (εναλλακτικά βάλτε μέλι)
  • Για το πασπάλισμα
  • Ζάχαρη άχνη

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Σκαλτσούνια νηστίσιμα

    Για τα νηστίσιμα σκαλτσούνια με μαρμελάδα, βάζουμε στον κάδο του μίξερ ή σε ένα μπολ, τη ζάχαρη, το κρασί, το λάδι, τη σόδα, το αλάτι, το γαρύφαλλο και με σύρμα ανακατεύουμε να διαλυθεί η ζάχαρη.

    Προσθέτουμε το αλεύρι, μέχρι να γίνει η ζύμη μαλακιά, εύπλαστη και αρκετά λαδερή όπως η ζύμη για τα μελομακάρονα.

    ζυμη για σκαλτσουνια νηστισιμα

    Παίρνουμε μικρά κομματάκια ζύμης όσο ένα μεγάλο καρύδι και πατάμε ανάμεσα στις παλάμες μας να γίνει πλακέ. Γεμίζουμε με λίγη γέμιση.

    γεμιση για σκαλτσουνια με μαρμελαδα

    Κλείνουμε σε μισοφέγγαρο. Τσιμπάμε τις άκρες να κολλήσουν καλά. Αραδιάζουμε τα σκαλτσούνια σε δυο λαδωμένος λαμαρίνες.

    σκαλτσουνια νηστισιμα παραδοσιακη συνταγη

    Όταν τα ετοιμάσουμε όλα, ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 160-170 βαθμούς C στον αέρα, για περίπου 30′ να φουσκώσουν και να ροδίσουν.

    Κατά την διάρκεια του ψησίματος ανεβοκατεβάζουμε τι λαμαρίνες ώστε να ψηθούν ομοιόμορφα.

    Αφού ψηθούν, αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και τα αχνίζουμε με μπόλικη άχνη.

    νηστίσιμα σκαλτσούνια με μαρμελαδα

    Αφού κρυώσουν τελείως, τα διατηρούμε σε αεροστεγές σκεύος ώστε να διατηρηθούν τραγανά μέχρι το τελευταίο.

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×