Σκιουφιχτά μακαρόνια Κρήτης

Χειροποίητα Κρητικά μακαρόνια που φτιάχνουν οι νοικοκυρές στα σπίτια με τον παραδοσιακό τρόπο. Η τρύπα που κάνουν στη μέση καθώς τα στρίβουν, γεμίζει σάλτσα και γίνονται απίστευτα γευστικά!

Δύσκολη
0:25

4

10 λεπτά

15 λεπτά

σκιουφιχτά

Υλικά

ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΙΟΥΦΙΧΤΑ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΚΡΗΤΗΣ

Εξοπλισμός

Κατσαρόλα

Τηγάνι

Υλικά

ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΙΟΥΦΙΧΤΑ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΚΡΗΤΗΣ

Εκτέλεση

ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΙΟΥΦΙΧΤΑ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ

  1. Αφαιρούμε πρώτα το περίβλημα του λουκάνικου, χαράζοντάς το και βυθίζοντάς το σε ζεματιστό νερό.
  2. Ψιλοκόβουμε με ένα μαχαίρι τα λουκάνικα σε μικρά καρέ.
  3. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε το σκόρδο ολόκληρο, τις πιπερίτσες και τα ψιλοκομμένα λουκάνικα για 2΄ να ροδίσουν ελαφρά.
  4. Προσθέτουμε τη ντομάτα και αφήνουμε για 2΄στη φωτιά.
  5. Βάζουμε σε μπολ το τυρί.
  6. Στο μεταξύ  βράζουμε τα ζυμαρικά και τα σουρώνουμε.
  7. Λίγο πριν τα σουρώσουμε, παίρνουμε 4-5 κουταλιές της σούπας από το νερό που βράζουν και το ρίχνουμε στο τυρί.
  8. Ξαναβάζουμε τα ζυμαρικά στην κατσαρόλα, τα περιχύνουμε με το λιωμένο τυρί, τη σάλτσα και προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι.
  9. Ανακατεύουμε πολύ καλά να αραιώσει λίγο το τυρί και να γίνει σαν σάλτσα τυριού.
  10. Αν θέλουμε πιο αραιή τη σάλτσα, κρατάμε επιπλέον και 1/2 φλιτζάνι από το νερό που βράζουν τα ζυμαρικά για να την αραιώσουμε.

ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ

  1. Σερβίρουμε αμέσως σε ένα πιάτο.
  2. Περιχύνουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο, τρίβουμε φρέσκο πιπέρι και αν θέλουμε προσθέτουμε τριμμένο κεφαλοτύρι.
  3. Θέλετε περισσότερες παραδοσιακές Κρητικές συνταγές; Βρείτε τες όλες εδώ!
  4. Αν σας αρέσουν τα σκιουφιχτά μακαρόνια Κρήτης, αξίζει να δοκιμάσετε και την παρακάτω συνταγή.

Απόρρητο