Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΙΟΥΦΙΧΤΑ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΚΡΗΤΗΣ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Τηγάνι
Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΙΟΥΦΙΧΤΑ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΚΡΗΤΗΣ
Εκτέλεση
ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΙΟΥΦΙΧΤΑ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ
- Αφαιρούμε πρώτα το περίβλημα του λουκάνικου, χαράζοντάς το και βυθίζοντάς το σε ζεματιστό νερό.
- Ψιλοκόβουμε με ένα μαχαίρι τα λουκάνικα σε μικρά καρέ.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε το σκόρδο ολόκληρο, τις πιπερίτσες και τα ψιλοκομμένα λουκάνικα για 2΄ να ροδίσουν ελαφρά.
- Προσθέτουμε τη ντομάτα και αφήνουμε για 2΄στη φωτιά.
- Βάζουμε σε μπολ το τυρί.
- Στο μεταξύ βράζουμε τα ζυμαρικά και τα σουρώνουμε.
- Λίγο πριν τα σουρώσουμε, παίρνουμε 4-5 κουταλιές της σούπας από το νερό που βράζουν και το ρίχνουμε στο τυρί.
- Ξαναβάζουμε τα ζυμαρικά στην κατσαρόλα, τα περιχύνουμε με το λιωμένο τυρί, τη σάλτσα και προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι.
- Ανακατεύουμε πολύ καλά να αραιώσει λίγο το τυρί και να γίνει σαν σάλτσα τυριού.
- Αν θέλουμε πιο αραιή τη σάλτσα, κρατάμε επιπλέον και 1/2 φλιτζάνι από το νερό που βράζουν τα ζυμαρικά για να την αραιώσουμε.
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
- Σερβίρουμε αμέσως σε ένα πιάτο.
- Περιχύνουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο, τρίβουμε φρέσκο πιπέρι και αν θέλουμε προσθέτουμε τριμμένο κεφαλοτύρι.
- Θέλετε περισσότερες παραδοσιακές Κρητικές συνταγές; Βρείτε τες όλες εδώ!
Αν σας αρέσουν τα σκιουφιχτά μακαρόνια Κρήτης, αξίζει να δοκιμάσετε και την παρακάτω συνταγή.
ΜΑΓΕΙΡΕΨΕ ΚΑΙ