• προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 12 λεπτά
Βαθμολογήστε
  • 200 γραμ. βούτυρο κρύο και κομμένο σε κομμάτια
  • 135 γραμ. ζάχαρη κρυσταλική
  • 135 γραμ. ζαχαρη καστανή
  • 2 μέτρια αυγά
  • 4 γραμ. αλάτι 300 γραμ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 κ.γ. baking powder
  • 125 γραμ. σοκολάτα γάλακτος σε σταγόνες
  • ξύσμα από ένα λεμόνι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Soft cookies με σοκολάτα

    Tο βούτυρο πρέπει να είναι παγωμένο. Το κόβουμε σε μικρά κομμάτια.

    Βάζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το κρύο βούτυρο, το αλάτι, το μπεικιν παουντερ στο κάδο του μίξερ.

    Χτυπάμε με το φτερό για μισό λεπτό, σε χαμηλή ταχύτητα, για να μην πεταχτεί έξω το αλεύρι.

    Δυναμώνουμε και χτυπάμε για μισό λεπτό στη δυνατή ταχύτητα να ομογενοποιηθεί η ζύμη.

    Τέλος προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας, το ξύσμα του λεμονιού και το τζίντζερ (φρέσκο ξύσμα και σκόνη).

    Χτυπάμε για λίγα δευτερόλεπτα για να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

    Κόβουμε τη ζύμη σε κομμάτια των 80 γραμ. και τα παγώνουμε στη κατάψυξη για 15′.

    Για το ψήσιμο

    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 165ºC, στον αέρα. Θα ψήσουμε στη μεσαία σχάρα.

    Αφαιρούμε τη ζύμη στη κατάψυξη, πλάθουμε σε μπισκότα και τα τοποθετούμε σε τσέρκια των 8 εκατοστών το καθένα.

    Τοποθετούμε σε λαμαρίνα και ψήνουμε τα μπισκότα για 12 λεπτά.

    Όταν περάσει ο χρόνο ψησίματος, αφαιρούμε από το φούρνο και αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν καλά και ξεφορμάρουμε.

    Αν σας άρεσαν αυτά τα soft cookies με σοκολάτα και τζίντζερ δοκιμάστε να φτιάξετε και τα soft cookies σοκολάτας!

    Ευχαριστούμε τον pastry chef Ευγένιο Βαρδακαστάνη για την φανταστική συνταγή που μοιράστηκε μαζί μας.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται