Σοκολατάκια Black Forest από τον Γιάννο Βαλιάνο

Υλικά

  • 150 γραμ. φρέσκο τυρί κρέμα
  • 400 γραμ. κέικ σοκολάτας
  • 30 ml λικέρ κεράσι (1 σφηνάκι)
  • 225 γραμ. κεράσια γλασέ (30 τμχ.)
  • 300 γραμ. κουβερτούρα λιωμένη
  • 30 ml ηλιέλαιο
  • λίγη λευκή σοκολάτα λιωμένη (προαιρετικά)
  • λίγο χρώμα κόκκινο (προαιρετικά)

Για τα σοκολατάκια

Σοκολατάκια Black Forest από τον Γιάννο Βαλιάνο στην Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Θρυμματίζουμε το κέικ.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με ένα κουτάλι το τυρί κρέμα μαζί με το λικέρ για τα σοκολατάκια Black Forest

Έπειτα προσθέτουμε το θρυμματισμένο κέικ σοκολάτας και φορώντας ένα γάντι πλάθουμε μια ζύμη.

Ιδανικά βάζουμε την ζύμη στην κατάψυξη για 2-3 λεπτά να σταθεί.

Έπειτα φορώντας δυο γάντια παίρνουμε λίγη ζύμη με τα τρία δάχτυλα την πλάθουμε σε μπαλάκι και την πατικώνουμε έτσι ώστε να γίνει στρογγυλή και λεπτή.

Παίρνουμε ένα κεράσι και το τοποθετούμε στο κέντρο. Έπειτα το εγκλωβίζουμε ενώνοντας τις άκρες και πλάθουμε πάλι σε μπαλάκι.

Πλάθουμε όλα τα σοκολατάκια μας  με τον ίδιο τρόπο και τα απλώνουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα.

Ύστερα τοποθετούμε τα σοκολατάκια Black Forest στο ψυγείο για μισή με 1 ώρα περίπου η στην κατάψυξη για 10′ λεπτά.

Για να τα καλύψουμε λιώνουμε την κουβερτούρα σε Μπεν Μαρί. Αφότου λιώσει ρίχνουμε το ηλιέλαιο και ανακατεύουμε.

Μεταφέρουμε σε ένα μακρόστενο σκεύος η σε ένα μικρό μπολ για να τα βουτήξουμε με μεγαλύτερη ευκολία.

Βγάζουμε τα σοκολάτακια από το ψυγείο και τα βουτάμε μέσα στην σοκολάτα με τη βοήθεια δυο πιρουνιών.

Στραγγίζουμε καλά το κάθε σοκολατάκι και μετά το ακουμπάμε πάλι στο ταψί.

Τέλος μπορούμε να λιώσουμε λίγη λευκή ή μαύρη σοκολάτα και να κάνουμε σχέδια από πάνω ή αλλιώς κάνουμε σχέδια με ότι σοκολάτα μας έχει περισσέψει από την επικάλυψη.

Ευχαριστούμε τον Pastry Chef Γιάννο Βαλιάνο για την παραχώρηση της συνταγής.

Επίσης αξίζει να δοκιμάσετε την Βελούδινη κρέμα σοκολάτας στιγμής.

https://www.argiro.gr/recipe/sokolatakia-black-forest-apo-ton-gianno-valliano/