Σοκολατάκια υποβρύχιο

Υλικά

  • 300 γραμ. βανίλια γλυκό (υποβρύχιο)
  • 1 φλ. τριμμένο φυστίκι Αιγίνης (ψίχα ωμή)
  • 2 φέτες κέικ (κακάο ή βανίλια) σε τρίμματα
  • 300 γραμ. κουβερτούρα λιωμένη

Σοκολατάκια υποβρύχιο

Σοκολατάκια υποβρύχιο

Φανταστικά σοκολατάκια που γίνονται πανεύκολα με την αγαπημένη μας γεύση της βανίλιας υποβρύχιο.

Για τα σοκολατάκια υποβρύχιο

  • Σε ένα μπολ βάζουμε τη βανίλια, τα τρίμματα κέικ και την ψίχα φιστικιού.
  • Τα ανακατεύουμε πολύ καλά να ενωθούν.
  • Πλάθουμε το μείγμα σε μπαλάκια σε μέγεθος καρυδιού ή μπαστουνάκια.
  • Τα αραδιάζουμε σε δίσκο.
  • Λιώνουμε την κομματιασμένη κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Αφήνουμε λίγα λεπτά να κρυώσει ελαφρά.
  • Βουτάμε ένα ένα τα σοκολατάκια και με τη βοήθεια δύο πιρουνιών τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε σε λαδόκολλα ή σε σχάρα, να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα.
  • Βάζουμε ένα ένα σοκολατάκι σε καραμελόχαρτο αφού στεγνώσει τελείως και κρυώσει η σοκολάτα.

Extra μυστικό

  • Το κέικ που θα χρησιμοποιηθεί καλύτερα να είναι μίας ή δύο ημερών για να τρίβεται εύκολα.

Περίσσεψε ή απέτυχε το κέικ; Δείτε εδώ τρεις μοναδικές συνταγές για να το αξιοποιήσετε!

Αν σας άρεσαν τα σοκολατάκια υποβρύχιο, δοκιμάστε και την παρακάτω μοναδική συνταγή

https://www.argiro.gr/recipe/sokolatakia-upobruxio/