Σοκολατόπιτα με πραλίνα; Δεν χρειάζεται πολλές συστάσεις, φανταστείτε μόνο τις γεύσεις να μπλέκονται γλυκά, μαζέψτε τα υλικά και στην κουζίνα για να τη...

Σοκολατόπιτα με πραλίνα; Δεν χρειάζεται πολλές συστάσεις, φανταστείτε μόνο τις γεύσεις να μπλέκονται γλυκά, μαζέψτε τα υλικά και στην κουζίνα για να τη φτιάξετε!

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 45 λεπτά
Βαθμολογήστε

Για τη σοκολατόπιτα με πραλίνα

  • 2⅓ φλ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 3/4 φλ. κακάο άγλυκο
  • 1 κ.γ. κοφτό σόδα
  • 1 κ.γ. κοφτό μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1 φλ. μαλακό βούτυρο
  • 1 φλ. ζάχαρη
  • 1 φλ. μαύρη ζάχαρη
  • 3 μεγάλα αυγά
  • 2 βανίλιες
  • 1½ φλ. ξινόγαλο
  • 1 φλ. ξύσμα σοκολάτας
  • 6 κ.σ. άλειμμα πραλίνας

Για την επικάλυψη

  • 2 κ.σ. γεμάτες τυρί κρέμα
  • 2 κ.σ. γεμάτες μαλακό βούτυρο
  • 3 κ.σ. κακάο
  • 1 κ.γ. γάλα
  • 1 βανίλια (ή 1 κ.γλ. υγρή βανίλια)
  • 2¼ φλ. άχνη ζάχαρη (κοσκινισμένη)

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Αφρατεύουμε το βούτυρο.

    Εναλλάξ προσθέτουμε τα στερεά υλικά με το ξινόγαλο.

    Καλά προθερμασμένος φούρνος

    Για τη σοκολατόπιτα με πραλίνα

    Βάζουμε πρώτα το αλεύρι, το κακάο, τη σόδα, το μπέικιν και το αλάτι σε ένα μπολ.

    Ανακατεύουμε τα υλικά με το σύρμα.

    Σε ένα άλλο μπολ, βάζουμε το βούτυρο και με το μίξερ χειρός το χτυπάμε να αφρατέψει για 1΄.

    Σταδιακά ρίχνουμε τη ζάχαρη, συνεχίζοντας το χτύπημα για 2΄μέχρι να κρεμώσουν τα δύο είδη ζάχαρης με το βούτυρο.

    Ρίχνουμε τα αυγά.

    Προσθέτουμε τη βανίλια και εναλλάξ ρίχνουμε τα στερεά υλικά με το ξινόγαλο.

    Τέλος, προσθέτουμε το ξύσμα σοκολάτας.

    Βουτυρώνουμε μακρόστενο σκεύος.

    Αδειάζουμε το μείγμα.

    Μπήγουμε κουταλιές πραλίνα εδώ και εκεί και με το κουτάλι μπλέκουμε τα δύο μείγματα.

    Ισιώνουμε την επιφάνεια.

    Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο για περίπου 45΄.

    Αφήνουμε να κρυώσει τελείως.

    Διαφήμιση

    Για την επικάλυψη

    Χτυπάμε με μίξερ χειρός όλα τα υλικά εκτός της άχνης.

    Αφού κρεμώσουν, χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε σταδιακά την άχνη.

    Αν θέλουμε πιο αραιή επικάλυψη, προσθέτουμε λίγο γάλα.

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×