Υλικά
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Ταψί
Υλικά
Video
Εκτέλεση
- Πρώτα λιώνουμε σε κατσαρόλα το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά.
- Έπειτα προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε έως ότου λιώσει.
- Προσθέτουμε το κακάο και ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε και 1 φλυτζάνι βραστό νερό και ανακατεύουμε καλά.
- Προσθέτουμε το κονιάκ.
- Κρατάμε 1 φλυτζάνι γεμάτο από το μείγμα για το τέλος.
- Βάζουμε τα 5 αυγά σε μπολ.
- Τα χτυπάμε με σύρμα. και προσθέτουμε τη βανίλια.
- Ανακατεύοντας με το σύρμα προσθέτουμε τα χτυπημένα αυγά στη κατσαρόλα.
- Τέλος προσθέτουμε και το αλεύρι, πάντα ανακατεύοντας.
- Βουτυρώνουμε ένα τετράγωνο πυράντοχο σκεύος και αδειάζουμε το μίγμα.
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180οC στον αέρα, στη μεσαία σκάλα, για 20΄.
- Μόλις το βγάλουμε από τον φούρνο το χαράζουμε σε κομμάτια και το περιχύνουμε με το 1 φλ. υγρό σοκολατένιο μίγμα που κρατήσαμε στην αρχή.
- Σερβίρουμε με κουτάλι όσο είναι ζεστή.