Σερβίρετε τον με με φρέσκο κρεμμύδι και λίγο σουσάμι για πολλή νοστιμιά και σε 10′ έχετε ένα γκουρμέ πιάτο στο τραπέζι σας, ιδανικό για όσους κάνουν...

Σερβίρετε τον με με φρέσκο κρεμμύδι και λίγο σουσάμι για πολλή νοστιμιά και σε 10′ έχετε ένα γκουρμέ πιάτο στο τραπέζι σας, ιδανικό για όσους κάνουν διατροφή.

  • προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 7 λεπτά
165

Για το σολομό με σάλτσα τεριγιάκι και ρύζι

  • 2 φιλέτα σολομού με πέτσα
  • Ρύζι μπασμάτι για το σερβίρισμα
  • Λίγο φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • Λίγο σουσάμι
  • Αβοκάντο
  • Σπανάκι baby
  • Για τη μαρινάδα
  • 2 κ.σ. σόγια
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 1 κ.σ. τριμμένο τζίντζερ
  • 1 σκελ. σκόρδο σπασμένη
  • Λίγο τσίλι
  • 1 λάιμ (χυμό)
  • 1 κομμάτι/ια lemon grass
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
  • 560 Θερμίδες
    (kcal)
  • 30 % Λιπαρά
  • 40 % Υδατ/κες
  • 30 % Πρωτεΐνες
* Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

* Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

Σολομός με σάλτσα τεριγιάκι

Βάζουμε όλα τα υλικά για τη μαρινάδα σε μπολ.

Προσθέτουμε τα φιλέτα σολομού.

Ανακατεύουμε να βραχεί με τη μαρινάδα, σκεπάζουμε και αφήνουμε για 30′ έως 12 ώρες στο ψυγείο.

Βγάζουμε το σκόρδο από τη μαρινάδα.

Βγάζουμε τον σολομό και κρατάμε τη μαρινάδα στην άκρη.

Σε καυτό αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, στάζουμε λίγες σταγόνες ελαιόλαδο.

Ακουμπάμε το σολομό με την πέτσα στο τηγάνι και ψήνουμε για 3′ να κάνει κρούστα.

Αναποδογυρίζουμε και ψήνουμε για 2-3′ από την άλλη πλευρά.

Βγάζουμε σε πιάτο.

Ρίχνουμε τη μαρινάδα στο καυτό τηγάνι και αφήνουμε να καραμελώσει και να πυκνώσει, να γίνει σάλτσα.

Αποσύρουμε.

Βάζουμε ρύζι στο πιάτο, περιχύνουμε με λίγη σάλτσα, πασπαλίζουμε με φρέσκο κρεμμύδι και λίγο σουσάμι.

Γαρνίρουμε με αβοκάντο και φύλλα σπανακιού ή σπανάκι σοτέ.

Αν σας άρεσε ο σολομός με σάλτσα τεριγιάκι και ρύζι, δοκιμάστε και την παρακάτω φανταστική συνταγή.

Οδηγός Μαγειρικής

Το μυστικό για επιτυχία
Διαφήμιση

Συμβουλή του Ειδικού

Είναι γνωστό ότι τα ψάρια και ιδιαίτερα ο σολωμός, έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ω-3 λιπαρά οξέα, συμβάλλοντας μεταξύ των άλλων στην καλή λειτουργία της καρδιάς, προάγοντας παράλληλα εγκεφαλικές διεργασίες. Η συγκεκριμένη όμως μαρινάδα, απογειώνει το πιάτο όχι μόνο γευστικά, αλλά και θρεπτικά, καθώς μας δίνει βιταμίνες του συμπλέγματος Β, C, σελήνιο κι άλλα πολύτιμα αντιοξειδωτικά συστατικά.

Dr. Τάσος Παπαλαζάρου

Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
Κάτι μαγειρεύεται