Σολομός με σάλτσα τεριγιάκι
Βάζουμε όλα τα υλικά για τη μαρινάδα σε μπολ.
Προσθέτουμε τα φιλέτα σολομού.
Ανακατεύουμε να βραχεί με τη μαρινάδα, σκεπάζουμε και αφήνουμε για 30′ έως 12 ώρες στο ψυγείο.
Βγάζουμε το σκόρδο από τη μαρινάδα.
Βγάζουμε τον σολομό και κρατάμε τη μαρινάδα στην άκρη.
Σε καυτό αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, στάζουμε λίγες σταγόνες ελαιόλαδο.
Ακουμπάμε το σολομό με την πέτσα στο τηγάνι και ψήνουμε για 3′ να κάνει κρούστα.
Αναποδογυρίζουμε και ψήνουμε για 2-3′ από την άλλη πλευρά.
Βγάζουμε σε πιάτο.
Ρίχνουμε τη μαρινάδα στο καυτό τηγάνι και αφήνουμε να καραμελώσει και να πυκνώσει, να γίνει σάλτσα.
Αποσύρουμε.
Βάζουμε ρύζι στο πιάτο, περιχύνουμε με λίγη σάλτσα, πασπαλίζουμε με φρέσκο κρεμμύδι και λίγο σουσάμι.
Γαρνίρουμε με αβοκάντο και φύλλα σπανακιού ή σπανάκι σοτέ.