Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΛΩΜΟ
ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
Εξοπλισμός
Τηγάνι
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΛΩΜΟ
ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
Εκτέλεση
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΛΟΜΟ ΣΟΤΕ
- Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σκουπίζουμε το τηγάνι με χαρτί απορροφητικό.
- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι στο σολομό.
- Βάζουμε τα φιλέτα στο καυτό τηγάνι και ψήνουμε για 3 λεπτά με το δέρμα προς τα επάνω να το βλέπουμε.
- Αναποδογυρίζουμε το ψάρι και ψήνουμε για 3-4 λεπτά να ροδίσει η πέτσα. Τα βγάζουμε σε πιάτο.
- Στο ίδιο τηγάνι, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σοτάρουμε για 2-3΄ χωρίς να πάρει χρώμα, απλά να γίνει διάφανο.
- Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί σχεδόν όλο.
- Τέλος, πασπαλίζουμε με τα βότανα και στύβουμε λίγο χυμό λεμονιού.
- Βάζουμε τα φιλέτα σε πιάτο και περιχύνουμε με την λίγη σάλτσα.
ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
- Καθαρίζουμε το καρότο και πλένουμε τα κολοκύθια.
- Με το εργαλείο που ξεφλουδίζουμε, κόβουμε λεπτές φέτες σαν ταλιατέλες στην μακριά πλευρά των λαχανικών.
- Ζεσταίνουμε αντικολλητικό τηγάνι και προσθέτουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να λιώσει.
- Προσθέτουμε τα λαχανικά, αλάτι και πιπέρι.
- Αφήνουμε για λίγα λεπτά 2-3΄ ελαφρά να μαλακώσουν.
- Σβήνουμε με το λεμόνι.
- Σερβίρουμε ένα στρώμα χρωματιστών λαχανικών (ταλιατέλες λαχανικών) και επάνω ξαπλώνουμε το σολομό.