Αυτός ο σολομός στη λαδόκολλα, είναι από τα πιο νόστιμα και υγιεινά πιάτα που έχουμε μοιραστεί. Γεμάτο Ω3 λιπαρά και...

Αυτός ο σολομός στη λαδόκολλα, είναι από τα πιο νόστιμα και υγιεινά πιάτα που έχουμε μοιραστεί. Γεμάτο Ω3 λιπαρά και υπερτροφές!

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 20 λεπτά
Βαθμολογήστε

Για το σολομό

  • 2 φιλέτα φρέσκο σολομό
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Λίγες λεπτοκομμένες φέτες φινόκιο
  • Λίγο άνηθο
  • 1 λεμόνι (το ξύσμα και το χυμό του)
  • Αλάτι
  • Πιπέρι (φρεσκοτριμμένο)
  • Αντικολλητικό χαρτί ψησίματος

Για το ντρέσινγκ μουστάρδας

  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 1/2 λεμόνι (το χυμό του)
  • 1/2 πορτοκάλι (το χυμό του)
  • Αλάτι

Για τις πολύχρωμες φακές

  • 1 φλ. βρασμένη ψιλή φακή
  • 1/2 φλ. κινόα βρασμένη
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια φρέσκα
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • Λίγο ψιλοκομμένο φινόκιο
  • 2 τριμμένα καρότα
  • Λίγο ρόδι καθαρισμένο
  • Λίγο καλαμπόκι βρασμένο
  • Λίγο άνηθο και μαϊντανό

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για το σολομό

    Βάζουμε στη λαδόκολλα τα φιλέτα του σολομού με την πέτσα να ακουμπάει στη λαδόκολλα.

    Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και σφραγίζουμε το πακέτα.

    Βάζουμε σε ταψί τα πακέτα με το σολομό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ºC για περίπου 20 λεπτά, ανάλογα με το πάχος του φιλέτου.

    Διαφήμιση

    Για τις φακές

    Ενώνουμε όλα τα υλικά για τις πιρουνάτες φακές σε ένα μπολ και περιχύνουμε με το ντρέσινγκ.

    Για το ντρέσινγκ

    Χτυπάμε με σύρμα όλα τα υλικά μέχρι να έχουμε μια πυκνή υφή.

    Βίντεο

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×